Бисквитки Копчета

Необходими продукти:
2 яйца
200 грама масло
1 пак. ванилова захар
100 грама захар
сода, оцет (или лимонов сок)
400-500 грама брашно
2 с. л. какао на прах
настърган шоколад и пудра захар за украса
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, прибавете и ваниловата захар. Нарежете предварително размекнатото масло с нож, сложете и него. Намачкайте добре всичко с вилица или разбийте с миксер. Изгасете содата в оцета (лимоновия сок).
Разделете сместа на две части. В едната добавете брашно, първо размесете с вилица, след това продължете с ръце. Използвайте, толкова брашно, колкото е необходимо, за да не се залепя тестото по ръцете. Във втората част сложете какаото, брашно и омесете по споменатия начин. Оформете две топки от различните теста и ги сложете в хладилник за около 30 минути, може и за час.
След като извадите тестото от хладилника, разточете с дебелина 3-4 мм. Използвайте чаша и изрежете кръгчета. С по-малка кръгла форма (например капачка от съд с малко гърло, солница и др.) направете по-малък кръг, без да изрязвате. С помощта на сламка изрежете дупчици (като на копче).
Подредете "копчетата" в тава, застлана с хартия за печене. Сложете във фурната за около 30-40 минути при 180-200 градуса. Следете, за да не изгорят.
Поръсете с настърган шоколад белите копчета, а с пудрата захар - кафявите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ БАНАНИ И ЯБЪЛКИ С ЙОГУРТ 190 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Тутманик
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Кисело мляко с бисквити, сушени плодове, ядки и мед
- Пресни ягоди със захар
- Десерт от печени банани с бисквити, шоколад и сладолед
- Портокалово реване с грис
- Сладки гъбки
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
Коментари към Бисквитки Копчета