Бисквити със смокини и сирене
Необходими продукти:
- 3 смокини
- 100 грама сирене
- 125 грама брашно
- 50 грама масло
- 1 яйце
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- щипка сол
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, набухвателя, маслото, солта и добавете яйцето. Разбъркайте с дървена бъркалка, застелете тава с пергаментна хартия.
От тестото разпределете по една лъжица в тавата и загрейте фурната на 200 градуса. Запечете за 10 минути и извадете.
Поръсете със сиренето и сложете по едно резенче смокиня на всяка бисквита. Намалете градусите на 180 и допечете за още 10 минути. Охладете, подредете в плато и поднесете.

Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: bocadosdecielo.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЧАГА ЕСЕН - ЯБЪЛКА, КРУША, ЛИСТ ОТ СМОКИНЯ * 24
МАТИСЪН АКВАКЕФИР СМОКИНЯ И ЛИМОН 500 мл
ВИНОЦЕТИ БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ СМОКИНЯ 250 мл
КИНЕТИКС ЛОСИОН ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО СМОКИНЯ И ВИОЛЕТКА 250 мл
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗДРАВ СТОМАХ 100 мл
СЛИМ ПАМ ЗА ЖЕНИ капсули * 40 + саше * 20
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Как да си захванем смокиня от клонче (първи стъпки)
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Канелени сладки с мед
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
Коментари към Бисквити със смокини и сирене