Начало Хранене Рецепти Супи Месни Бирена супа с пилешко месо и сирене

Бирена супа с пилешко месо и сирене

Бирена супа с пилешко месо и сирене - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама пилешко месо
  • 250 милилитра светла бира
  • 1 литър вода, подсолена
  • черен пипер, червен пипер на вкус
  • половин връзка пресен магданоз
  • 150 грама натрошено сирене
  • сок от един лимон
  • 1 чаена чаша ориз
  • 300 грама кисело мляко
  • 2 жълтъка
  • 1 супена лъжица брашно


Начин на приготвяне:


В тенджера налейте водата, сварете месото и прецедете бульона. Прелейте го в чист съд, охладете и накъсайте пилешкото. Сипете бирата, подправете с черен пипер, червен пипер и нарязан ситно магданоз. Овкусете с лимонов сок и разбъркайте.

Добавете ориза и оставете течността да къкри на слаб огън до готовност на продуктите. Охладете и заделете част от бульона. Разбийте жълтъците с киселото мляко, брашното и отделената преди това супа.

Разбъркайте до еднородност и върнете сместа обратно в тенджерата, бъркайки няколко пъти. Разпределете порции в купички, поръсете по желание с още магданоз и гарнирайте с натрошено сирене. Поднесете и хапнете с удоволствие.

Бон Апети! 

 За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: thebeeroness.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХранене при...Здравни съветиХрани и ястияЛайфстайлДиетиНовиниАнкети