Бирена супа с пилешко месо и сирене
Необходими продукти:
- 500 грама пилешко месо
- 250 милилитра светла бира
- 1 литър вода, подсолена
- черен пипер, червен пипер на вкус
- половин връзка пресен магданоз
- 150 грама натрошено сирене
- сок от един лимон
- 1 чаена чаша ориз
- 300 грама кисело мляко
- 2 жълтъка
- 1 супена лъжица брашно
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте водата, сварете месото и прецедете бульона. Прелейте го в чист съд, охладете и накъсайте пилешкото. Сипете бирата, подправете с черен пипер, червен пипер и нарязан ситно магданоз. Овкусете с лимонов сок и разбъркайте.
Добавете ориза и оставете течността да къкри на слаб огън до готовност на продуктите. Охладете и заделете част от бульона. Разбийте жълтъците с киселото мляко, брашното и отделената преди това супа.
Разбъркайте до еднородност и върнете сместа обратно в тенджерата, бъркайки няколко пъти. Разпределете порции в купички, поръсете по желание с още магданоз и гарнирайте с натрошено сирене. Поднесете и хапнете с удоволствие.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: thebeeroness.com
Коментари към Бирена супа с пилешко месо и сирене