Билкови крутони с чесън и лук
Необходими продукти:
- 500 грама хляб по избор, нарязан на кубчета
- 1/2 чаена чаша студено пресован зехтин
- 1 чаена лъжичка сух риган
- 1 чаена лъжичка сух босилек
- 1/2 чаена лъжичка суха мащерка
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка лук на прах
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте тава с хартия за печене.
- Прехвърлете нарязания хляб в голяма купа.
- В малка купа смесете зехтина с ригана, босилека, мащерката, чесновия прах, лука на прах и солта. Разбъркайте добре.
- Поръсете 1/2 от сместа върху хлебните кубчета. Разбъркайте.
- Поръсете с останалата билкова смес и отново разбъркайте.
- Разпределете крутоните в подготвената тава и печете в продължение 25-30 минути до златисто кафяв цвят. Разбъркайте по средата на печенето.
- Оставете ги да се охладят и съхранявайте в херметически затворен съд в срок до две седмици.
Приятен апетит!
Снимки: vanillaandbean.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- 22 интересни факта за хляба
Коментари към Билкови крутони с чесън и лук