Бешамелова пица Флорентина
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица брашно
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 супена лъжица масло
- 2 грама чесън на прах
- сол на вкус
за пицата
- 400 грама брашно
- 10 грама суха мая
- щипка сол и щипка захар
- 30 милилитра зехтин
- 1 чаена лъжичка оцет
- 200 милилитра топла вода
- 1 чаена чаша и половина нарязан спанак
- 1 чаена чаша настърган кашкавал
- черен пипер на вкус
- 4 яйца
Начин на приготвяне:
Разтопете и сгорещете маслото в тенджера, запържете брашното и го разредете с прясното мляко.

Разбъркайте и след като се сгъсти подправете с чесъна на прах и солта. Изчакайте да изстине, а през това време сипете брашното в купа. Добавете маята, топлата вода, солта, захарта, зехтина и оцета. Замесете тесто и го оставете да втаса. Разточете блат, сложете го в тава, застлана с лист пергамент и намажете с бешамеловия сос.

Гарнирайте със спанака, кашкавала, черния пипер и чукнете яйцата.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете пицата до готовност.

Поднесете я топла, разрязана на парченца.

Добър апетит!
Източник: www.budgetbytes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Как да използваме плоча за пица
- Джоб пица с кори за лазаня
- Бърза пица без месене
- Пица с шоколад
- Бърза пица на тиган
- Бърза пица на тиган от течно тесто
- Пълнени патладжани с бешамелов сос, гъби и сирена
- Домашно пълнозърнесто тесто за пица
Коментари към Бешамелова пица Флорентина