Безглутенови питки със сусам
Необходими продукти:
брашна от ориз, елда, просо, царевица
изолиран соев протеин
сусам
подправки по избор (хималайска сол и др.)
Начин на приготвяне:
Смесете изолиран соев протеин (30%) и равни части от другите брашна (70%), добавете вода и подправките. Разбъркайте до образуването на немного плътна смес. След това от нея оформете питки с дебелина 1 - 1.5 см, поръсете ги със сусам и сложете във фурната при температура от 150 до 170 градуса за половин час.
Рецептата и снимката са предоставени от Лечебен център Vita Rama.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕСТ ЗА ГЛУТЕНОВА НЕПОНОСИМОСТ * 1 ADVENT LIFE
ПРИМА ТЕСТ ЗА ЦЕЛИАКИЯ * 1
НовБЪРЗ ТЕСТ ЗА НЕПОНОСИМОСТ КЪМ ГЛУТЕН
НовНАТУГЕНА N-ZYMARASE (ЕНЗИМЕН КОМПЛЕКС ПРИ ГЛУТЕНОВА НЕПОНОСИМОСТ) капсули * 90 571513
Безплатна доставка за България!НАУ ФУДС ГЛУТЕНОВИ ЕНЗИМИ капсули * 60
СУОНСЪН ГЛУТЕН РИД капсули * 90 SWU962
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Рожков
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
Коментари към Безглутенови питки със сусам