Банички със сирене и зелен лук
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто
300 грама зелен лук
3 яйца
100 грама топено сирене
50 грама масло
яйце за намазване на баничките
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно. Направете омлет от яйцата и го нарежете на тънки парчета. Разтопете маслото и го оставете да изстине. Смесете лука и омлета, прибавете към тях изстиналото масло. Овкусете с пипер или други подправки по ваш избор, разбъркайте и плънката е готова.
Разточете тестото на тънък лист, намажете със зехтин и разрежете на равни части. Върху всяка от тях сложете от плънката, отгоре сложете парченца топено сирене (примерно по 1 с. л.). Затворете баничките, намажете ги с яйце и сложете в предварително загрята до 200 градуса фурна в продължение на 20-25 минути.
Вкусни и топящи се в устата банички ...
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
Коментари към Банички със сирене и зелен лук