Баница с тиква, ябълки и канела

Необходими продукти:
1,5 чаени чаши брашно
1 чаена чаша захар (от която 1 супена лъжица е за плънката)
4 яйца
3 ябълки
300 грама тиква
120 грама масло
ванилия
бакпулвер
канела
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, измийте я и настържете, ябълките нарежете на кубчета. Смесете двата плода, поръсете с лъжица захар, канела и ванилия. Разбъркайте.
Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбъркайте със захарта, а белтъците разбийте до получаването на пухкава пяна.
Прибавете маслото към жълтъците, след което старателно смесете с разбитите белтъци.
Набухвателя изсипете при брашното, постепенно го прибавете към маслено-яйчената комбинация, замесвайки нежно пухкаво тесто.
Подмажете подходяща форма с масло, в нея сложете половината от тестото, заравнете.
По повърхността разпределете плодовата плънка и покрийте с останалото тесто.
Изпечете баницата във фурната при 170 градуса в продължение на 45 минути.
Поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИП ПАУЪР сироп дози 9 мл * 2
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
БЛАСТ АФРОДИЗИАК дози * 2
КОЗМЕТИЧЕН КОМПЛЕКТ PUMPKIN PIE NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD + ПОДАРЪК НЕСЕСЕР
НовАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Диета с ябълки за 7 дни
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Отслабване с мед и канела
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Банички със сирене
- Канелено масло
- Използвайте канела и лимон за сгъстяване на брадата
Коментари към Баница с тиква, ябълки и канела