Баница с тиква, ябълки и канела
Необходими продукти:
1,5 чаени чаши брашно
1 чаена чаша захар (от която 1 супена лъжица е за плънката)
4 яйца
3 ябълки
300 грама тиква
120 грама масло
ванилия
бакпулвер
канела
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, измийте я и настържете, ябълките нарежете на кубчета. Смесете двата плода, поръсете с лъжица захар, канела и ванилия. Разбъркайте.
Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбъркайте със захарта, а белтъците разбийте до получаването на пухкава пяна.
Прибавете маслото към жълтъците, след което старателно смесете с разбитите белтъци.
Набухвателя изсипете при брашното, постепенно го прибавете към маслено-яйчената комбинация, замесвайки нежно пухкаво тесто.
Подмажете подходяща форма с масло, в нея сложете половината от тестото, заравнете.
По повърхността разпределете плодовата плънка и покрийте с останалото тесто.
Изпечете баницата във фурната при 170 градуса в продължение на 45 минути.
Поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИП ПАУЪР сироп дози 9 мл * 2
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
БЛАСТ АФРОДИЗИАК дози * 2
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Отслабване с мед и канела
- Тиквена торта със сметанов крем, стафиди и орехи
- Канелено дърво, Канела
- Ябълково мартини с джинджифил и лимон
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Банички с гъби, кашкавал и зелен лук
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
Коментари към Баница с тиква, ябълки и канела