Бананова торта с желе
Необходими продукти:
600 гр готови блатове за торта
0,5 л сметана
3-4 големи банана
100 гр пудра захар
2 гр ванилия
2 пак. желатин
1 малък шоколад
Начин на приготвяне:
Разрежете блатовете надлъжно на 2 или 3 части в зависимост от дебелината им. Сложете едното парче на дъното на кръгла форма. С помощта на миксер разбийте сметаната със захарта и ванилията до получаването на гъста консистенция. Нарежете бананите на тънки кръгчета. Полейте блата с разбитата сметана (не използвайте цялото количество, оставете и за другите блатове). Отгоре подредете слой от бананите. Оформете тортата, подреждайки в същата последователност другите един или два блата, сметаната и кръгчетата банани. Последният слой трябва да бъде от сметана, поръсете го с настърган шоколад.
Залейте едното пакетче желатин с вряща вода и сложете в хладилник. Много важно е да уловите момента, в който желето започва да се втвърдява, т. е., когато не е съвсем течно и при разбъркване се образуват едри парчета, но не трябва да е твърдо, както сме свикнали обикновено да го приемаме. Разпределете го върху тортата, може да украсите с парченца плодове. По същия начин пригответе и другото пакетче и го сложете върху плодовете. Нека двата слоя желе бъдат с различни цветове, така ще получите една не само вкусна, но и "весела" торта.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Исландска протеинова торта с боровинки и скир
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Лятна торта с плодове без печене
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Божествена торта с млечно-маслен крем, ябълки и орехи
- Домашна торта с крем маскарпоне, кокос и малини
- Торта с блат от авокадо и бадеми
- Торта с малини и червено френско грозде
Коментари към Бананова торта с желе