Бадемов сладкиш с райски ябълки, коняк и канела

Необходими продукти:
2 яйца
110 грама изсушени бадеми
100 грама масло
225 грама захар
225 грама брашно
1/2 чаена лъжица набухвател
1/2 чаена лъжица канела
настъргано индийско орехче
100 милилитра коняк
550 грама райски ябълки (около 5 плода със среден размер)
захар за поръсване (за предпочитане да е кафява)
Начин на приготвяне:
Смелете бадемите ситно с помощта на блендер. Две от райските ябълки нарежете на малки парчета, един от плодовете смелете на пюре.
В подходяща купа смесете брашното със смлените бадеми и захарта, прибавете бакпулвера, канелата и малко настъргано индийско орехче.
В отделен съд разбийте размекнатото масло, без да прекратявате процеса прибавете яйцата едно по едно, след което внимателно сложете и плодовото пюре. Налейте 70 милилитра от коняка и разбъркайте всичко до еднородност.
Ред е на нарязаните райски ябълки, разбъркайте с вилица сместа и постепенно прибавете сухата смес, като не спирате да бъркате с вилицата.
Застелете с хартия за печене дъното на форма с диаметър 23 - 25 сантиметра. Изсипете в нея тестото.
Последните 2 райски ябълки нарежете на тънки резени, напръскайте ги с останалото количество коняк и ги подредете по повърхността на тестото.
Изпечете сладкиша във фурната при температура от 170 градуса в продължение на 60-80 минути.
Ако плодовете изсъхнат, намажете с масло, като това може да се наложи да направите 2-3 пъти. При всички случаи, с масло намажете 10-15 минути, преди да извадите сладкиша от фурната и поръсете с малко захар на пясък.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СКРАБ ФИЛОСОФИЯ 250 г
АЛВЕО СИЛ капсули * 60 ТИЙМПРО
ЛОВАРЕ ЧАЙ ТУБА WINTER 80 г + 15 хартиени филтъра
НовАЛВЕО СИЛ капсули * 20 ТИЙМПРО
НовНЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ФИЛОСОФИЯ
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Орехов сладкиш с кондензирано мляко и разтопен шоколад
- Гулаб Джамун
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
- Царевичен сладкиш с прясно мляко и ананас
Коментари към Бадемов сладкиш с райски ябълки, коняк и канела