Бадемов сладкиш с круша
Сладостта на бадемовия сладкиш идва от плодовете, а не от добавена захар. Използвайте узрели круши за повече сладост.
Необходими продукти:
за основата:
- 1/2 чаша пълнозърнесто брашно
- 1/2 чаша бяло брашно
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 8 супени лъжици студено масло
- 1 голям яйчен жълтък
- 2 супени лъжици студено прясно мляко
за крема:
- 2 фурми, ситно нарязани
- щипка сода за хляб
- 3/4 чаша круша, обелена и ситно нарязана
- 3 супени лъжици вода
- 1/2 чаена лъжичка канела на прах
- 1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
- щипка сол
- 2 супени лъжици масло, на стайна температура
- 1 супена лъжица мед
- 2 големи яйца
- 2 чаени лъжички екстракт от ванилия
- 6 супени лъжици бадемово брашно
- 2 супени лъжици бяло брашно
за декорация:
- 2 средно големи узрели круши, нарязани на полумесеци
- 1 супена лъжица мед
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 голям яйчен белтък
- 1/4 чаша бадеми, нарязани
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
основата:
Смесете с телена лъжица в средно голяма купа пълнозърнестото брашно, 1/2 чаша бяло брашно и 1/4 чаена лъжичка сол.
Разбийте в малка купа с телена лъжица яйчния жълтък и прясното мляко.
Добавете мокрите съставки към сухите и разбърквайте, така че да се смесят добре.
Нарежете кравето масло на 12 малки парчета.
Поставете тестото за сладкиша върху чиста повърхност и започнете да месите, като добавяте малко по малко от парченцата масло. Месете до хомогенност. След това направете топка от тестото. Поставете го в купа и увийте с фолио. Сложете в хладилник за най-малко 1 час, максимум до 4 дни.
крема:
Смесете содата и фурмите в малка купа. Добавете гореща вода да ги покрие. Накиснете за 15 минути, след което отцедете. Намачкайте фурмите с вилица до гладка паста, която комбинирайте с нарязаната на ситно круша, водата, канелата, джинджифила и солта в малка тенджера. Гответе на среден огън и разбърквайте често, докато плодът омекне и течността се изпари. Свалете от котлона и оставете да се охлади.
Разбъркайте в купа до хомогенност 2 супени лъжици масло и 1 супена лъжица мед. Добавете яйцата и ванилията и разбийте с миксер. Добавете бадемовото и бялото брашно и разбивайте до хомогенност. Добавете охладената плодова смес и отново разбийте до гладкост.
сглобяване:
Поставете лист пергаментова хартия върху тавичка за печене и поръсете с брашно и тавичката, и тестото.
Разточете тестото върху хартията във формата на кръг. Разпределете бадемовия крем равномерно върху кръга, като не слагате крем на разстояние 2 пръста от краищата на тестото.
Смесете нарязаните круши, меда и лимоновия сок в средно голяма купа. Не използвайте течността, която остава от плодовете. Декорирайте само с крушите върху крема на сладкиша. Сгънете тестото, така че да се затворят краищата.
Поставете сладкиша върху хартия за печене в голяма тава и в хладилник за поне 1 час до 1 ден, ако няма да го печете веднага.
печене на сладкиша:
Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете сладкиша с яйчения белтък и поръсете с бадеми. Печете за 45 до 50 минути или до
златистокафява коричка. Охладете за 20 минути преди да нарежете и сервирате.
Да ви е сладко!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ СОК ОТ КРУШИ 250 мл
ИНХУА СЛИМ капсули * 36
ГРЕЙС КОЛ БУТИК СПРЕЙ - МИСТ ЗА ТЯЛО И КОСА НЕРОЛИ, КРУША И ХЕДИХИУМ 250 мл
АТИТЮД АРОМАТИЗАТОР ЗА ДЕТСКА СТАЯ КРУША 227 г
ГАНЧЕВ СОК ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ 250 мл
КЛОРАН ДЖУНИЪР ДУШ ГЕЛ ЗА КОСА И ТЯЛО С АРОМАТ НА КРУША 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Състав и полезни свойства на крушата
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Ябълков сладкиш с грис
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Маслен крем за торти и сладкиши
Коментари към Бадемов сладкиш с круша