Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Бадемов сладкиш с круша

Бадемов сладкиш с круша

от 10 сеп 2019г., обновено на 11 сеп 2019г.
Редактор: Ваня Боянова
Бадемов сладкиш с круша - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Сладостта на бадемовия сладкиш идва от плодовете, а не от добавена захар. Използвайте узрели круши за повече сладост.

Необходими продукти:

за основата:

  • 1/2 чаша пълнозърнесто брашно
  • 1/2 чаша бяло брашно
  • 1/4 чаена лъжичка сол
  • 8 супени лъжици студено масло
  • 1 голям яйчен жълтък
  • 2 супени лъжици студено прясно мляко

за крема:

  • 2 фурми, ситно нарязани
  • щипка сода за хляб
  • 3/4 чаша круша, обелена и ситно нарязана
  • 3 супени лъжици вода
  • 1/2 чаена лъжичка канела на прах
  • 1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
  • щипка сол
  • 2 супени лъжици масло, на стайна температура
  • 1 супена лъжица мед
  • 2 големи яйца
  • 2 чаени лъжички екстракт от ванилия
  • 6 супени лъжици бадемово брашно
  • 2 супени лъжици бяло брашно

за декорация:

  • 2 средно големи узрели круши, нарязани на полумесеци
  • 1 супена лъжица мед
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 1 голям яйчен белтък
  • 1/4 чаша бадеми, нарязани

*За измерване на количествата се използва чаена чаша.

Начин на приготвяне:

основата:

Смесете с телена лъжица в средно голяма купа пълнозърнестото брашно, 1/2 чаша бяло брашно и 1/4 чаена лъжичка сол.

Разбийте в малка купа с телена лъжица яйчния жълтък и прясното мляко.

Добавете мокрите съставки към сухите и разбърквайте, така че да се смесят добре.

Нарежете кравето масло на 12 малки парчета.

Поставете тестото за сладкиша върху чиста повърхност и започнете да месите, като добавяте малко по малко от парченцата масло. Месете до хомогенност. След това направете топка от тестото. Поставете го в купа и увийте с фолио. Сложете в хладилник за най-малко 1 час, максимум до 4 дни.

крема:

Смесете содата и фурмите в малка купа. Добавете гореща вода да ги покрие. Накиснете за 15 минути, след което отцедете. Намачкайте фурмите с вилица до гладка паста, която комбинирайте с нарязаната на ситно круша, водата, канелата, джинджифила и солта в малка тенджера. Гответе на среден огън и разбърквайте често, докато плодът омекне и течността се изпари. Свалете от котлона и оставете да се охлади.

Разбъркайте в купа до хомогенност 2 супени лъжици масло и 1 супена лъжица мед. Добавете яйцата и ванилията и разбийте с миксер. Добавете бадемовото и бялото брашно и разбивайте до хомогенност. Добавете охладената плодова смес и отново разбийте до гладкост.

сглобяване:

Поставете лист пергаментова хартия върху тавичка за печене и поръсете с брашно и тавичката, и тестото.

Разточете тестото върху хартията във формата на кръг. Разпределете бадемовия крем равномерно върху кръга, като не слагате крем на разстояние 2 пръста от краищата на тестото.

Смесете нарязаните круши, меда и лимоновия сок в средно голяма купа. Не използвайте течността, която остава от плодовете. Декорирайте само с крушите върху крема на сладкиша. Сгънете тестото, така че да се затворят краищата.

Поставете сладкиша върху хартия за печене в голяма тава и в хладилник за поне 1 час до 1 ден, ако няма да го печете веднага.

печене на сладкиша:

Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете сладкиша с яйчения белтък и поръсете с бадеми. Печете за 45 до 50 минути или до 
златистокафява коричка. Охладете за 20 минути преди да нарежете и сервирате.

Да ви е сладко!

Източник:

eatingwell.com

Още по темата:
  • Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
  • Фламбирани круши с портокалов ликьор Фламбирани круши с портокалов ликьор
  • Сладко от круши (цели) Сладко от круши (цели)
  • Плодова пита с круши и орехи Плодова пита с круши и орехи
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
11.40лв. / 5.83 €

ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл

ИНОФАРМ МИСТ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл
16.30лв. / 8.33 €

ИНОФАРМ МИСТ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл

ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
2.20лв. / 1.12 €

ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г

КОНФИТЮР ОТ БИО КРУШИ, КАЙСИИ И МЕД 220 г FAMILLE MARY
20.60лв. / 10.53 €

КОНФИТЮР ОТ БИО КРУШИ, КАЙСИИ И МЕД 220 г FAMILLE MARY

ГРЕЙС КОЛ БУТИК ТЕЧЕН САПУН НЕРОЛИ, КРУША И ХЕДИХИУМ 500 мл
15.80лв. / 8.08 €

ГРЕЙС КОЛ БУТИК ТЕЧЕН САПУН НЕРОЛИ, КРУША И ХЕДИХИУМ 500 мл

ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
93.40лв. / 47.75 €

ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180

Коментари към Бадемов сладкиш с круша

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Бадемов сладкиш с круша
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 23:48
    Коментирайте "Бадемов сладкиш с круша"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Кактусова смокиня, Бодлива круша
  • Летен сладкиш с малини и кайсии
  • Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
  • Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
  • Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
  • Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
  • Лесен кокосов сладкиш
  • Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
  • Състав и полезни свойства на крушата
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 10 часа и 30 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 13 часа и 53 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival