Ананасова торта със сметанов крем
Необходими продукти
За тестото:
1 чаена чаша цедено кисело мляко
1 яйце
1 чаена чаша захар
2/3 чаена чаша олио
1 чаена лъжица сода
2 чаени чаши пресято брашно
За крема:
500 грама заквасена сметана
1 чаена чаша захар
1 пакетче ванилова захар
За сиропиране:
100 милилитра сироп от ананас (от консерва)
За плънката:
1 консерва ананас
натрошени бисквити за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете захарта и яйцето в подходящ съд.
Разбийте ги.
Прибавете киселото мляко със содата и олиото.
Отново разбийте.
Ред е на брашното.
Изсипете полученото тесто в разглобяема форма за кекс.
Изпечете във фурната при температура от 180 градуса за около 35-40 минути. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
Нека блатът се охлади.
През това време направете крема. Разбийте заквасената сметана с двата вида захар до получаването на еднородна смес.
Разрежете блата хоризонтално на 3 части.
Сиропирайте ги със сладката ананасова течност от консервата.
След това намажете двата от тях със сметановия крем и поставете един върху друг.
Сложете третия блат и го покрийте с парченца нарязан консервиран ананас.
Следва крем и пак плодове.
Накрая намажете обилно тортата от всички страни с крем и поръсете с натрошени бисквити.
Оставете я да престои една нощ, за да поемат блатовете сиропа и крема.
Добър апетит!
Снимки: alimero.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Торта Сърце с ягоди и млечен крем
- Торта-парфе със сиропирани плодове и ликьор Амарето
- Портокалова торта със сметана и лешници
- Торта от меденки с банани и шоколад
- Сиропирана плодова торта с бананов крем, орехи и шоколадова глазура
- Лятна торта с плодове без печене
Коментари към Ананасова торта със сметанов крем