Агнешко с чесън, люта чушка и зеленчуци в гърне
Необходими продукти:
450 - 500 грама агнешко месо
4 - 5 картофа
3 - 4 домата
1 - 2 сладки чушки
1 - 2 моркова
1 чаена чаша зелен фасул
1 - 2 патладжана
10 - 12 сушени кайсии по желание
2 - 3 глави лук
1 люта чушка
4 - 5 скилидки чесън
3 - 4 зърна карамфил
сол на вкус
малко мазнина
Начин на приготвяне:
Измийте агнешкото, подсушете го и нарежете на средни парчета (да не бъдат прекалено малки, нито много големи).
Измийте всички зеленчуци, нарежете ги на кубчета. Може да сложите патладжаните предварително в подсолена вода, за да се премахне горчивината им.
Нарежете зеления фасул на едро и го смесете със зеленчуците. Изсипете всичко в гърне (или разпределете в гювечета), сложете нарязаните люта чушка, скилидки чесън и мазнина, колкото желаете. Върху зеленчуковия микс сложете парчетата месо и подсолете на вкус. Налейте вряща вода, а количеството й да покрива напълно месото.
Затворете съда с капак, който приляга плътно и поставете във фурната. Включете я на 150 градуса и нека ястието се приготвя в продължение на 2 - 3 часа (проверявайте готовността на месото). Може да се задушава при 180 градуса, тогава ще са необходими около час и половина.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Гергьовденски гювеч от агнешко с арпаджик
- Ирландска яхния с агнешко, картофи и ечемик
- Пикантно агнешко със спанак
- Агнешко с артишок под хрупкава коричка
- Агнешко на фурна в бяло вино с чесън
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
- Агнешко с лимон, маслини, стафиди и подправки
- Задушено агнешко с картофи в сос
Коментари към Агнешко с чесън, люта чушка и зеленчуци в гърне