Агнешко с маслини и гарнитура от черен боб с чесън
Необходими продукти:
1 килограм агнешко месо (може и с кост)
1 глава червен лук
2 големи домата
2 скилидки чесън
1 чаена чаша маслини без костилки (или на вкус)
1 супена лъжица каперси
300 милилитра вода или агнешки бульон
1 супена лъжица кафява захар
щипка розмарин
щипка италиански подправки
щипка несмлян кимион
сол на вкус
За гарнитурата:
черен боб
масло
чесън
магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете агнешкото на едри парчета, запържете в малко мазнина и добавете настърганите домати, нарязания на едро лук, чесъна. Налейте бульона или водата.
Задушете всичко до омекване на месото. След това сложете захарта, нарязаните на кръгчета маслини, каперсите, подправките и оставете на котлона за още 10 минути.
Сварете до готовност боба, който е добре да накиснете във вода предварително. Прибавете към него масло, чесън, магданоз и сол на вкус. Разбъркайте и гарнитурата е готова.
Поднесете агнешкото с вкусното бобено допълнение.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Гергьовденски гювеч от агнешко с арпаджик
- Ирландска яхния с агнешко, картофи и ечемик
- Пикантно агнешко със спанак
- Агнешко с артишок под хрупкава коричка
- Агнешко на фурна в бяло вино с чесън
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
- Агнешко с лимон, маслини, стафиди и подправки
- Задушено агнешко с картофи в сос
Коментари към Агнешко с маслини и гарнитура от черен боб с чесън