Агнешко с лук и ориз
Необходими продукти:
600 грама агнешки гърди
1/2 ч. ч. ориз
3 глави лук
1 морков
3 с. л. доматено пюре
10 зърна черен пипер
50 грама орехи
чесън
магданоз, зелен лук
сол
подправки
Начин на приготвяне:
Нарежете агнешките гърди на парчета, залейте ги с 1,5-2,0 литра вода и оставете на котлона да заврат. Отстранете образувалата се пяна, намалете огъня, добавете 1 глава лук и моркова (обелени). Варете до готовност на слаб огън (около час). След това извадете зеленчуците от бульона.
Нарежете останалите 2 глави лук на ситно и ги добавете в бульона заедно с измития ориз и доматеното пюре. Варете в продължение на 10-15 минути и сложете подправките, които предпочитате. Орехите и чесъна обелете и смелете.
Преди да поднесете, поръсете с нарязан магданоз, зелен лук, чесъна и орехите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Рецепти за агнешко на скара
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Крехко агнешко във винен сос
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Агнешки сач със зеленчуци
- Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
- Агнешки гювечета с нахут, сливи, дюли и зеленчуци
- Ирландска яхния с агнешко, чесън и зеленчуци
- Гювечета от агнешко с боб и зеленчуци
Коментари към Агнешко с лук и ориз