Агнешко с бейби моркови и нар
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 4 агнешки джолана
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 голям морков, нарязан на ситно
- 2 стръка целина, нарязани на ситно
- 4 смачкани скилидки чесън
- 4-5 стръка мащерка
- 1 литър пилешки бульон
- 500 милилитра сок от нар
- 450 грама бейби моркови
- 300 грама замразен грах
- шепа ментови листа
- 3 супени лъжици семена нар
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 140 градуса.
В тенджера сложете мазнината и след като запуши, сложете месото, като го запържите от всички страни, за да покафенее. Извадете месото в чиния.
В същата тенджера запържете лука, моркова, чесъна, целината докато омекнат, подправете с малко сол. Върнете месото в тенджерата, добавете мащерката, сокът от нар и подправете на вкус. Сипете бульона и покрийте с капак. Прехвърлете във фурната и печете 2 часа - ако нямате огнеупорна тенджера, може да приготвите всичко в тава под фолио.
Извадете ястието от фурната, махнете капака и добавете малките морковчета. Върнете в печката за още час и половина, докато ястието се препече, а зеленчуците омекнат.
Извадете месото и морковите от съда. Течността поставете на котлон и оставете да ври за 10 минути, за да се редуцира соса.
Прибавете в него граха, върнете месото и морковите. Оставете да къкри 4-5 минути, докато грахът омекне и всички вкусове се комбинират.
При сервиране гарнирайте с листата мента и поръсете със семенца нар.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Печен агнешки бут с бяло вино и подправки
- Рецепти за агнешко на скара
- Марината за агнешко месо
- Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
- Печено агнешко с билки, горчица и мед
- Агнешко със зелен фасул
- Агнешки сач със зеленчуци
- Агнешко с домати
Коментари към Агнешко с бейби моркови и нар