Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Агнешко с бейби моркови и нар

Агнешко с бейби моркови и нар

Агнешко с бейби моркови и нар - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 4 агнешки джолана
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 голям морков, нарязан на ситно
  • 2 стръка целина, нарязани на ситно
  • 4 смачкани скилидки чесън
  • 4-5 стръка мащерка
  • 1 литър пилешки бульон
  • 500 милилитра сок от нар
  • 450 грама бейби моркови
  • 300 грама замразен грах
  • шепа ментови листа
  • 3 супени лъжици семена нар

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 140 градуса.

В тенджера сложете мазнината и след като запуши, сложете месото, като го запържите от всички страни, за да покафенее. Извадете месото в чиния.

В същата тенджера запържете лука, моркова, чесъна, целината докато омекнат, подправете с малко сол. Върнете месото в тенджерата, добавете мащерката, сокът от нар и подправете на вкус. Сипете бульона и покрийте с капак. Прехвърлете във фурната и печете 2 часа - ако нямате огнеупорна тенджера, може да приготвите всичко в тава под фолио.

Извадете ястието от фурната, махнете капака и добавете малките морковчета. Върнете в печката за още час и половина, докато ястието се препече, а зеленчуците омекнат.

Извадете месото и морковите от съда. Течността поставете на котлон и оставете да ври за 10 минути, за да се редуцира соса.

Прибавете в него граха, върнете месото и морковите. Оставете да къкри 4-5 минути, докато грахът омекне и всички вкусове се комбинират.

При сервиране гарнирайте с листата мента и поръсете със семенца нар.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЗдравни съветиСнимкиДиетиЛюбопитноИсторияХранене при...ЛайфстайлБотаника