Агнешко със зеленчуци
Необходими продукти:
1 кг агнешко месо
2-3 домата
2 чушки
2-3 глави лук
3-4 патладжана
1-2 глави чесън
зехтин
подправки по ваш избор
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на порции и го накиснете в мляко в продължение на 1 час. След това в тенджерата подредете продуктите по следния начин: слой месо, чесъна и подправки, следват пласт от нарязаните домати, лука, патладжаните (патладжаните е необходимо да нарежете предварително на парчета и да ги накиснете за 1 час в подсолена вода). Поръсете с подправки и сол отново, добавете зехтина и оставете ястието да се задушава в продължение на 1,5 часа. Може да добавите 50-70 гр бира, също и пресни картофи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Рецепти за агнешко на скара
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Крехко агнешко във винен сос
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Агнешко с ориз басмати и шафран
- Агнешки сач със зеленчуци
- Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
- Агнешки гювечета с нахут, сливи, дюли и зеленчуци
- Ирландска яхния с агнешко, чесън и зеленчуци
Коментари към Агнешко със зеленчуци