Агнешко каре с пюре от грах
Необходими продукти:
12 агнешки ребърца
300-400 грама грах (замразен)
6 супени лъжици зехтин
2 чаени лъжици балсамов оцет
2 супени лъжици соев сос
1 чаена лъжица горчица на зърна
1 супена лъжица мед
стрък мащерка
2 стръка розмарин
2 сантиметра корен пресен джинджифил
2 скилидки чесън
връзка зелен лук
малка връзка пресен джоджен
30 грама масло
олио
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете намачканите скилидки чесън с настъргания джинджифил, меда, черен пипер на вкус, горчицата, розмарина, мащерката. Налейте балсамовия оцет, зехтина и соевия сос. Разбъркайте всичко и затоплете соса, без да допускате той да заври.
Разделете ребрата, нарязвайки ги на порции по 3 броя всяка.
Мариновайте ги в сместа, като най-добре те да престоят в ароматната комбинация една нощ. Ако не разполагате с толкова време, няколко часа също ще свършат работа.
След това ги изпържете в зехтин от всички страни до златисто и увийте във фолио. Подредете ги в тава, която поставете в загрята до 200 градуса фурна. След 10-12 минути ще са готови.
Нарежете ситно зеления лук, запържете го в растителна мазнина. Добавете накълцания джоджен, а минута по-късно и замразения грах. Нека всичко се пържи няколко минути, тогава затворете съда с капак и оставете продуктите върху котлона до готовност.
Когато свалите съда от огъня, подсолете на вкус съдържанието му, сложете маслото и разбийте всичко с помощта на блендер.
Зеленото пюре е готово, може да го допълните със сушени домати.
Поднесете ребърцата с вкусната гарнитура.
Добър апетит!
Снимка: 4sezona.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Агнешко с артишок под хрупкава коричка
- Агнешки сач със зеленчуци
- Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
- Агнешко с доматен сос и макарони на фурна
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Гергьовденски гювеч от агнешко с арпаджик
- Пилаф с агнешко и стафиди
- Пикантно агнешко със спанак
- Агнешко на фурна в бяло вино с чесън
Коментари към Агнешко каре с пюре от грах