Агнешко в нежна марината от лук и гарнитура от пържени домати

Необходими продукти:
600 грама агнешко филе
2 големи глави лук
1 чаена лъжичка кимион (на зърна)
1 чаена лъжичка кориандър (на зърна)
1/2 чаена лъжичка черен пипер (на зърна)
1/2 чаена лъжичка сол (или на вкус)
3 скилидки чесън
2 стръка мащерка
300 грама чери домати
олио
Начин на приготвяне:
Първо смелете лука, счукайте подправките. За да придадете повече аромат, изпечете в сух тиган кориандъра и кимиона. Смесете подправките с лука, посолете. Мариновайте месото в тази смес в продължение на 30 минути. Нарежете го на парчета и изпечете в сух тиган от двете страни (за около 2 минути от всяка). След това увийте агнешкото във фолио и го сложете във фурната при 180 градуса до готовност. През това време налейте олио в тиган, сложете намачкания чесън и мащерката. Когато усетите, че се появи страхотен аромат, добавете доматите. Оставете на котлона около 5 минути, периодично разклащайки съда, за да се изпържат от всички страни.
Сложете в подходяща чиния парченца от месото, домати, поръсете със зърна нар и листенца магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пикантно агнешко със спанак
- Агнешко с артишок под хрупкава коричка
- Агнешко на фурна в бяло вино с чесън
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
- Агнешко с лимон, маслини, стафиди и подправки
- Задушено агнешко с картофи в сос
- Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
- Агнешки гювечета с нахут, сливи, дюли и зеленчуци
- Печено агнешко с билки, горчица и мед
Коментари към Агнешко в нежна марината от лук и гарнитура от пържени домати