Агнешко в нежна марината от лук и гарнитура от пържени домати

Необходими продукти:
600 грама агнешко филе
2 големи глави лук
1 чаена лъжичка кимион (на зърна)
1 чаена лъжичка кориандър (на зърна)
1/2 чаена лъжичка черен пипер (на зърна)
1/2 чаена лъжичка сол (или на вкус)
3 скилидки чесън
2 стръка мащерка
300 грама чери домати
олио
Начин на приготвяне:
Първо смелете лука, счукайте подправките. За да придадете повече аромат, изпечете в сух тиган кориандъра и кимиона. Смесете подправките с лука, посолете. Мариновайте месото в тази смес в продължение на 30 минути. Нарежете го на парчета и изпечете в сух тиган от двете страни (за около 2 минути от всяка). След това увийте агнешкото във фолио и го сложете във фурната при 180 градуса до готовност. През това време налейте олио в тиган, сложете намачкания чесън и мащерката. Когато усетите, че се появи страхотен аромат, добавете доматите. Оставете на котлона около 5 минути, периодично разклащайки съда, за да се изпържат от всички страни.
Сложете в подходяща чиния парченца от месото, домати, поръсете със зърна нар и листенца магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Рецепти за агнешко на скара
- Печен агнешки бут с бяло вино и подправки
- Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
- Печено агнешко с билки, горчица и мед
- Крехко агнешко във винен сос
- Марината за агнешко месо
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Агнешко с ориз басмати и шафран
- Агнешки сач със зеленчуци
Коментари към Агнешко в нежна марината от лук и гарнитура от пържени домати