Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Агнешки гювечета с нахут, сливи, дюли и зеленчуци

Агнешки гювечета с нахут, сливи, дюли и зеленчуци

Агнешки гювечета с нахут, сливи, дюли и зеленчуци - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама крехко агнешко
  • 2 глави лук
  • 3 супени лъжици нахут
  • 4 средно големи картофа
  • 80 грама овча лой
  • 15 сливи
  • 1 дюля
  • 2 сладки чушки
  • 4 домата
  • 4 скилидки чесън
  • 3 дафинови листа
  • 1/2 люта чушка
  • кориандър и магданоз на вкус
  • сол и подправки за агнешко

 

Начин на приготвяне:

Накиснете нахута във вода за няколко часа или за една нощ.

Нарежете агнешкото на порции, подредете ги в тенджера или друг подходящ съд. Поръсете с подправките, добавете лука, дафиновите листа, налейте вода и варете до омекване на месото. Не забравяйте да отстраните пяната, която се образува по повърхността.

След това извадете месото в чиния, а бульона прецедете, премахвайки лука и подправките.

Разпределете агнешкото в четири гювечета, сложете във всяко по един едро нарязан картоф, парчета дюля, резени домат, по малко нахут, чушка, сливи и овча мазнина. Подсолете, разпределете подправките, които по-рано отцедихте от течността, налейте бульона.

Затворете гювечетата с капаци или използвайте алуминиево фолио.

Поставете ги във фурната и нека ястието се приготвя при 200 градуса. Поднесете го с чесън, люта чушка и зелени подправки.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: prigotovim.kz

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЛайфстайлЗдравни съветиСнимки