Агнешки гювечета с нахут, сливи, дюли и зеленчуци
Необходими продукти:
- 600 грама крехко агнешко
- 2 глави лук
- 3 супени лъжици нахут
- 4 средно големи картофа
- 80 грама овча лой
- 15 сливи
- 1 дюля
- 2 сладки чушки
- 4 домата
- 4 скилидки чесън
- 3 дафинови листа
- 1/2 люта чушка
- кориандър и магданоз на вкус
- сол и подправки за агнешко
Начин на приготвяне:
Накиснете нахута във вода за няколко часа или за една нощ.
Нарежете агнешкото на порции, подредете ги в тенджера или друг подходящ съд. Поръсете с подправките, добавете лука, дафиновите листа, налейте вода и варете до омекване на месото. Не забравяйте да отстраните пяната, която се образува по повърхността.
След това извадете месото в чиния, а бульона прецедете, премахвайки лука и подправките.
Разпределете агнешкото в четири гювечета, сложете във всяко по един едро нарязан картоф, парчета дюля, резени домат, по малко нахут, чушка, сливи и овча мазнина. Подсолете, разпределете подправките, които по-рано отцедихте от течността, налейте бульона.
Затворете гювечетата с капаци или използвайте алуминиево фолио.
Поставете ги във фурната и нека ястието се приготвя при 200 градуса. Поднесете го с чесън, люта чушка и зелени подправки.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: prigotovim.kz
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Рецепти за агнешко на скара
- Крехко агнешко във винен сос
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Агнешки сач със зеленчуци
- Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
- Ирландска яхния с агнешко, чесън и зеленчуци
- Гювечета от агнешко с боб и зеленчуци
- Агнешко с домати
Коментари към Агнешки гювечета с нахут, сливи, дюли и зеленчуци