Начало Хранене Групи храни и ястия Яйца Яйчен прах

Яйчен прах

Яйчен прах - изображение

Яйчният прах е концентриран хранителен продукт, приготвен от кокоши яйца, като се изсушава яйчното съдържание (белтък и жълтък). В състава му влизат мазнини, вода, протеини, въглехидрати, като мазнините са повече от 30%.

Този прах заменя яйцата сполучливо. Той е източник на жизненонеобходими за нормалното функциониране на човешкия организъм биологично активни вещества, на първо място – протеини.

Биологично активните елементи в яйцето не се разрушават по време на сушене, благодарение на технологичните особености на производството.

Яйчният прах е богат на минерални вещества (желязо, фосфор, цинк, сяра) и витамини (A, B2, B6, B12, D), запазва хранителната стойност, следователно, заменя яйцето пълноценно.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ ПРИ 100ГР.

Вода6.8 мл.
Белтък45.0 гр.
Мазнини37.3 гр.
Въглехидрати7.1 гр.
Калории542 кал.

ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ

витамини А, В2, В6, В12, D; желязо фосфор, цинк, сяра

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиЛайфстайлВидеоХранене при...ЛюбопитноНовиниАнкетиДиетиАлт. медицина