Яйчен прах
Яйчният прах е концентриран хранителен продукт, приготвен от кокоши яйца, като се изсушава яйчното съдържание (белтък и жълтък). В състава му влизат мазнини, вода, протеини, въглехидрати, като мазнините са повече от 30%.
Този прах заменя яйцата сполучливо. Той е източник на жизненонеобходими за нормалното функциониране на човешкия организъм биологично активни вещества, на първо място – протеини.
Биологично активните елементи в яйцето не се разрушават по време на сушене, благодарение на технологичните особености на производството.
Яйчният прах е богат на минерални вещества (желязо, фосфор, цинк, сяра) и витамини (A, B2, B6, B12, D), запазва хранителната стойност, следователно, заменя яйцето пълноценно.
Хранителна стойност при 100гр.
Вода | 6.8 мл. |
Белтък | 45.0 гр. |
Мазнини | 37.3 гр. |
Въглехидрати | 7.1 гр. |
Калории | 542 кал. |
Витамини и минерали
витамини А, В2, В6, В12, D; желязо фосфор, цинк, сяра |
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АБАУТ БРЕКФАСТ 600 г
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
ОЛ НУТРИШЪН ЯЙЧЕН БЯЛ ПРОТЕИН 510 г
ЯМАМОТО НУТРИШЪН СТРОНГ МАСС 2.4 кг
Безплатна доставка за България!ОВОРОН капсули * 48 НАТУРФАРМА
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЦВЕТНИ ЯЙЦА ОТ ТЕБЕШИР 32015
СТАТИЯТА е свързана към
- Яйца
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Яйце на фазан
- Как да консумираме яйца, без да повишим нивата на холестерола
- Яйце на токачка
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Гълъбово яйце
- Патешко яйце
Коментари към Яйчен прах