Шоколадов пудинг с кокосово мляко

Необходими продукти:
400 милилитра кокосово мляко
3 супени лъжици захар
щипка сол
1/4 чаена чаша нишесте
3 супени лъжици какао
1 шоколад
щипка ванилия
1/4 чаена чаша кокосови стърготини (изсушени в тиган)
Начин на приготвяне:
Разбъркайте кокосовото мляко. Налейте 1 1/4 чаена чаша от него в подходящ съд и прибавете захарта и солта. Поставете на слаб огън.
Докато млякото се нагрява, разбийте останалото количество с нишестето и какаото на прах (може да използвате блендер или тел за разбиване на яйца).
Щом течността заври, налейте 1/4 чаена чаша от нея в сместа с нишестето, като бъркате непрекъснато.
Намалете температурата на котлона до минимална и получената смес влейте на тънка струя във врящото мляко, като разбърквате енергично през това време. Бъркайте, докато пудингът заври отново.
Свалете съда от огъня и продължете да разбивате още около минута. След това прибавете настъргания шоколад и ванилията. Разбъркването продължава до получаването на кремообразна консистенция.
Разпределете десерта във формички, нека се охлади, поръсете с кокосови стърготини и приберете в хладилника за известно време.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 30 мл
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 100 мл
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Кокосови сладки от три продукта
- Майчиното мляко съдържа около 700 различни видове бактерии
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
Коментари към Шоколадов пудинг с кокосово мляко