Шоколадов кекс с пълнеж от крема сирене
![Шоколадов кекс с пълнеж от крема сирене - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/shokoladov-keks-s-izvara1.jpg)
Необходими продукти
За тестото:
225 грама брашно
100 грама какао на прах
170 грама ситно нарязан черен шоколад
400 грама кафява захар или 300 грама бяла
230 грама заквасена сметана на стайна температура
170 грама масло на стайна температура
180 милилитра вряща вода
5 яйца
1 чаена лъжица смляно или разтворимо кафе
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица ванилия
За плънката:
300 грама крема сирене
100 грама захар (може и 50, ако предпочитате)
1 яйце
4 чаени лъжици брашно
1 ванилия
шоколадова глазура
Начин на приготвяне:
Направете плънката, като разбиете крема сиренето заедно с яйцето и брашното. Щом сместа стане еднородна, прибавете захарта и ванилията. Разбъркайте старателно.
Заемете се с тестото.
В подходящ съд смесете какаото, нарязания шоколад, кафето и ги залейте с врящата вода. След около 2 минути, шоколадът ще се разтопи и тогава разбъркайте всичко до еднородност.
Изчакайте да се охлади до стайна температура и комбинирайте със сметаната. Разбъркайте.
Разбийте маслото със захарта и ванилията с помощта на миксер до получаването на пухкава маса (около 3 минути). След това започнете да добавяте яйцата едно по едно, като не спирате да разбивате.
Ред е на пресятото брашно, содата и солта.
След това, разбивайки на ниска скорост, към маслената смес добавете брашното и шоколадовата маса, редувайки по малко от двете до изчерпване на количествата им. Препоръчваме ви да завършите с брашното.
Подмажете голяма форма с олио и в нея равномерно разпределете половината от полученото тесто. Върху него сложете плънката от крема сирене, но се старайте тя да не се докосва до стените на съда.
Внимателно с помощта на лъжица разпределете останалото тесто върху крема, като първо запълнете свободното пространство около стените на съда, а след това и останалото.
Изпечете кекса във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 50-60 минути. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
Щом извадите от фурната, оставете да престои във формата около 20 минути, след което поставете върху решетка и нека се охлади напълно.
Полейте с шоколадова глазура и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: mondaydelights.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ВАНИЛОВО КЕКСЧЕ snk80-202
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ШОКОЛАД 200 мл
БИСПОЛ СВЕЩ В ЧАША С АРОМАТ НА ШОКОЛАД И ЧЕРЕША sn71-104
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 30 мл
ЛИНДА РЕН ДИЕТ СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН С ВКУС НА ШОКОЛАД 500 г 037739
Нов ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Преслава Велкова: Ръчният шоколад If You говори вместо вас
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
Коментари към Шоколадов кекс с пълнеж от крема сирене