Шоколадов десерт с пияни вишни

Необходими продукти:
150 грама тъмен шоколад (70 грама какао)
4 жълтъка
150 грама захар на пясък
200 грама размекнато масло
100 грама какао на прах
300 милилитра сметана за разбиване
150 грама пияни вишни + няколко за украса
Начин на приготвяне:
Сложете подходяща купа във фризера за 15 минути.
През това време настържете шоколада и го разтопете на водна баня.
Разбийте жълтъците със захарта до побеляване (използвайте миксер). След това към тях прибавете разтопения шоколад и отново разбийте.
В отделен съд смесете маслото с пресятото какао на прах и съединете шоколадовата и маслена маси.
Сметаната разбийте в студената купа до получаването на твърда пяна. Внимателно прибавете към шоколадовата смес, сложете пияните вишни, които първо сте отцедили от течността с помощта на гевгир и сте подсушили. Разбъркайте всичко.
Покрийте дъното и стените на форма с диаметър 22 сантиметра с найлоново фолио, което да излиза извън съда. Изсипете шоколадовата смес в купата и затворете с фолиото. Приберете в хладилника за минимум 3 часа.
Когато извадите десерта от хладилника, обърнете го върху подходящ плосък съд, отстранете фолиото и украсете с няколко пияни вишни.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОДОКТОР УРО солуцио 50 мл.
НЕЙЧЪРС ПЛЮС HERBAL ACTIVES ВИШНА таблетки 750 мг * 30
БИОХЕРБА ВИШНА + МЕД капсули * 100
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Полезна ли е заквасената сметана
- Тъмният шоколад успокоява кашлицата
Коментари към Шоколадов десерт с пияни вишни