Шоколадов десерт с пияни вишни

Необходими продукти:
150 грама тъмен шоколад (70 грама какао)
4 жълтъка
150 грама захар на пясък
200 грама размекнато масло
100 грама какао на прах
300 милилитра сметана за разбиване
150 грама пияни вишни + няколко за украса
Начин на приготвяне:
Сложете подходяща купа във фризера за 15 минути.
През това време настържете шоколада и го разтопете на водна баня.
Разбийте жълтъците със захарта до побеляване (използвайте миксер). След това към тях прибавете разтопения шоколад и отново разбийте.
В отделен съд смесете маслото с пресятото какао на прах и съединете шоколадовата и маслена маси.
Сметаната разбийте в студената купа до получаването на твърда пяна. Внимателно прибавете към шоколадовата смес, сложете пияните вишни, които първо сте отцедили от течността с помощта на гевгир и сте подсушили. Разбъркайте всичко.
Покрийте дъното и стените на форма с диаметър 22 сантиметра с найлоново фолио, което да излиза извън съда. Изсипете шоколадовата смес в купата и затворете с фолиото. Приберете в хладилника за минимум 3 часа.
Когато извадите десерта от хладилника, обърнете го върху подходящ плосък съд, отстранете фолиото и украсете с няколко пияни вишни.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОДОКТОР УРО солуцио 50 мл.
ПРОСТАМЕНД капсули 600 мг * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Обикновен маслен крем
- Вишна - лечебни ползи и противопоказания
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Торта Маскарпоне с ягоди и бадеми
Коментари към Шоколадов десерт с пияни вишни