Хлебчета с мащерка и пармезан

Необходими продукти:
50 милилитра зехтин
2 десертни лъжички мащерка
400 милилитра вода
300 милилитра прясно мляко
2 супени лъжици мед
50 грама мая
100 - 150 грама настърган пармезан
1 супена лъжица сол
1,2 килограм бяло брашно
Начин на приготвяне:
Затоплете зехтина заедно с мащерката, прибавете водата, млякото, меда и загрейте до 37 градуса. Разтворете маята, добавете солта, пармезана (оставете за поръсване) и брашното. Замесете тесто и го оставете за около час на стайна температура. След това оформете 4 хлебчета, напръскайте ги със студена вода, поръсете с едра сол и настърган пармезан и оставете за още 30 минути. Когато изтече половин час, сложете хляба във фурната за 3 минути при 250 градуса, след което намалете температурата до 200 градуса. Печете в продължение на около 15 минути.
Подреждайки хлебчета в тавата, оставете достатъчно разстояние помежду им, защото ще увеличат обема си.
Може да си хапнете питките вместо хляб или да направите вкусни сандвичи с тях.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Хрупкави домашни солети
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Хлебчета с мащерка и пармезан