Хапки от сирене с риган и сусам

Необходими продукти:
600 грама сирене
100 грама прясно пълномаслено мляко
100 грама цедено кисело мляко
2 супени лъжици пресен риган (нарязан) или 1 супена лъжица сух
200 грама сусамово семе
Начин на приготвяне:
Вземете малка тенджерка и в нея смесете двете млека, затоплете ги до 80 градуса. Ако няма как да измерите температурата, свалете съда от котлона малко, преди комбинацията да кипне. След това разбийте млечната смес заедно със сиренето с помощта на миксер, докато се получи еднородна кремообразна маса. Сложете ригана и разбъркайте добре. Приберете крема в хладилника за 3 - 4 часа, нека да се охлади и да стегне хубаво. През това време загрейте фурната до 170 градуса, изсипете сусама в тава и го изпечете в продължение на около 10 минути. След това изсипете в чиния и изчакайте да изстине.
Оформете топчета от студения крем, оваляйте ги в сусаменото семе и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОМЕР МАСЛО МОРСКО СЪКРОВИЩЕ ЗА ЛИЦЕ, КОСА И ТЯЛО 100 мл.
ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ГАМА Е МИКСИРАНИ ТОКОФЕРОЛИ С ЛИГНАН ОТ СУСАМ капсули * 60
БИОХЕРБА МАСЛО ЗА ИЗТОЩЕНА КОСА 50 мл
НЕИСС БОДИ ЕКСПЕРТ АНТИЦЕЛУЛИТНО МАСЛО 125 мл
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ФАСТ АКТИНГ РИЛИЙФ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Панирани зелени домати
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Сусам
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
Коментари към Хапки от сирене с риган и сусам