Спанак с нахут и репички
Необходими продукти:
700 грама замразен или пресен спанак
400 грама сварен или консервиран нахут
3 скилидки чесън
6 репички
няколко стръка кориандър
зехтин
сол и червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Ако използвате пресен спанак, първо го сварете в подсолена вода, за да омекне. След това отцедете течността и сложете листата в подходящ съд. Полейте със зехтин.
В дълбок тиган сгорещете зехтин и запържете за кратко (до златисто) в него нарязаните на плочки скилидки чесън. Прибавете нахута, поръсете със смлян червен пипер и оставете да се приготвя в продължение на 3-4 минути.
Преди да свалите тигана от котлона, добавете нарязаните на тънки кръгчета репички, те трябва само леко да се затоплят.
Получената комбинация изсипете върху спанака, напръскайте със зехтин и поръсете с нарязан пресен кориандър.
Добър апетит!
Снимка: collegiatevegan
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Супа от броколи със спанак, картофи и чесън
- Салата от маслини и лук
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
Коментари към Спанак с нахут и репички