Сос с червено вино за месо

Необходими продукти:
200 милилитра месен бульон
200 милилитра червено вино
1 супена лъжица брашно
пикантни подправки на вкус и по избор
сол
Начин на приготвяне:
За направата на соса може да използвате и соса, който се е получил при пържене на месото. Към него прибавете брашното и оставете на котлона за 1 - 2 минути, бъркайки непрекъснато, докато брашното покафенее. След това налейте виното и бульона. Задължително бъркайте, без да спирате, за да не се образуват бучки. Изчакайте сосът да заври, намалете огъня и оставете да се приготвя до сгъстяване. Ако е необходимо, прецедете. Сложете сол, черен пипер и малко подправки по ваш избор и вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР РЕСВЕРАТРОЛ С ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРВЕНО ВИНО капсули 250 мг * 30
ДОПЕЛХЕРЦ ВИТАЛ ТОНИК 750 мл
НАТУРАЛИКО РЕСВЕРАТРОЛ капсули * 60
АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА таблетки * 100 NATURE'S WAY
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
- Сос Бъфало
- Пилешки гърди в маслен сос с къри и горчица
- Сладък сос чили
- Пикантна доматена разядка с моркови и чушки
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
Коментари към Сос с червено вино за месо