Сангрия с червено вино и ябълки

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша вода
- 1/2 чаена чаша захар
- 750 милилитра червено вино /каберне/
- 2 големи ябълки, почистени и нарязани на резени
- 2 чаени чаши ябълков сайдер
- 1 голям портокал, добре измит и нарязан на резени
- 2 пръчици канела
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 1/4 чаена лъжичка индийско орехче, смляно
Начин на приготвяне:
- В малка тенджера загрейте водата, захарта, канелата и индийското орехче на средно силен огън.
- Варете сместа около 2-3 минути, докато захарта се разтопи напълно.
- В голяма кана налейте червеното вино и ябълковия сайдер.
- Добавете захарния сироп, ябълките, портокалите и пръчиците канела.
- Съхранявайте сангрията в хладилник за минимум 4 часа, а най-добре за през нощта.
- Поднесете напитката, гарнирана с парченца плодове.
Наздраве!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Класическа испанска сангрия
- Кверцетинът – потенциална причина за главоболието след прием на червено вино
- Сангрия от бяло вино с микс от ароматни плодове
- Безалкохолна сангрия с плодове
- Червеното вино може да намали възпалението при астма и ХОББ
- Червено вино вместо йод срещу радиация
- Сангрия от бяло вино с диня и пъпеш
- Коктейл от червено вино с канела, бадеми и джинджифил
- Пушачите могат да укрепят здравето си с червено вино
- Сангрия с бяло вино и диня
Коментари към Сангрия с червено вино и ябълки