Сос с червено вино за месо
Необходими продукти:
200 милилитра месен бульон
200 милилитра червено вино
1 супена лъжица брашно
пикантни подправки на вкус и по избор
сол
Начин на приготвяне:
За направата на соса може да използвате и соса, който се е получил при пържене на месото. Към него прибавете брашното и оставете на котлона за 1 - 2 минути, бъркайки непрекъснато, докато брашното покафенее. След това налейте виното и бульона. Задължително бъркайте, без да спирате, за да не се образуват бучки. Изчакайте сосът да заври, намалете огъня и оставете да се приготвя до сгъстяване. Ако е необходимо, прецедете. Сложете сол, черен пипер и малко подправки по ваш избор и вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРВЕНО ВИНО капсули 500 мг * 90 SWH117
ПРОМОАНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА таблетки * 100 NATURE'S WAY
ПРОМОДОПЕЛХЕРЦ ВИТАЛ ТОНИК 750 мл
СОЛГАР РЕСВЕРАТРОЛ С ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРВЕНО ВИНО капсули 250 мг * 30
Безплатна доставка за България!НАТУРАЛИКО РЕСВЕРАТРОЛ капсули * 60
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сос Бъфало
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Паста от хрян с ябълка и сирене крема
- Сладък сос чили
Коментари към Сос с червено вино за месо