Сос с червено вино за месо

Необходими продукти:
200 милилитра месен бульон
200 милилитра червено вино
1 супена лъжица брашно
пикантни подправки на вкус и по избор
сол
Начин на приготвяне:
За направата на соса може да използвате и соса, който се е получил при пържене на месото. Към него прибавете брашното и оставете на котлона за 1 - 2 минути, бъркайки непрекъснато, докато брашното покафенее. След това налейте виното и бульона. Задължително бъркайте, без да спирате, за да не се образуват бучки. Изчакайте сосът да заври, намалете огъня и оставете да се приготвя до сгъстяване. Ако е необходимо, прецедете. Сложете сол, черен пипер и малко подправки по ваш избор и вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сос Бъфало
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Класически сос за хамбургери
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Кверцетинът – потенциална причина за главоболието след прием на червено вино
- Сос от авокадо с чесън, майонеза и маслини
- Сос от печени домати с чесън и босилек
Коментари към Сос с червено вино за месо