Сиропирана баница с кисело мляко

Необходими продукти
За тестото:
4 яйца
1/2 чаена чаша захар
3 супени лъжици брашно
2 чаени чаши кисело мляко
кората и сока на 1 лимон
За сиропа:
2/3 чаени чаши вода
1 1/4 чаени чаши захар
1 супена лъжица лимонов сок
кората на 1 лимон или портокал
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте със захарта до получаването на блед крем. Прибавете брашното, след това киселото мляко, настърганата лимонова кора и сока от цитруса. Разбийте всичко.
Белтъците разбийте отделно и тогава добавете към получената смес.
Тестото изсипете в подмазана с олио тава с диаметър 22-23 сантиметра и изпечете в предварително загрята до 175 градуса фурна в продължение на 50-60 минути. Получава се баница, подобна на суфле.
Заемете се със сиропа. Налейте водата в подходящ съд. Поставете на котлона да заври и когато това стане, добавете захарта, лимоновия сок и настърганата кора. След 3-5 минути свалете от огъня и оставете сладката течност да се охлади достатъчно, за да приберете в хладилника. Щом се изстуди, залейте баницата.
Добър апетит!
Снимки: vsyasol.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
НУРС СИРОП ОТ ЧЕРНА ЧЕРНИЦА 320 г
МУКОСОЛВАН ДУО сироп 100 мл САНОФИ
МЬОЛЕРС МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА сироп с вкус на ябълка 250 мл
ТУСИРЕКС сироп 120 мл
БРОНХОТОН НЕО сироп 120 мл ДАНСОН
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Тутманик
- Видове лекарствени форми
- Хрупкави домашни солети
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
Коментари към Сиропирана баница с кисело мляко