Салата от репички с шунка, краставици и чесън
Необходими продукти:
1 кръгъл хляб/питка
100 грама репички
200 грама сиренов крем или сос от сирене (може крема сирене)
100 грама кисели краставички
100 грама пресни краставици
150 грама шунка
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
2-3 супени лъжици майонеза
1 супена лъжица лимонов сок
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Старателно отрежете долната част на питката. Намажете хлебната основа с крема от сирене и оставете на стайна температура, докато подготвите зеленчуците.
Нарежете пресните и киселите краставички на ситно и отцедете течността от киселите. Смесете ги и приберете в хладилника.
Ситно нарежете шунката и лука, смесете ги в купа и прибавете към тях намачканата скилидка чесън. Разбъркайте всичко.
Репичките накълцайте на тънки дълги ивици и се заемете със "сглобяването" на салатата.
Върху хлебната основа, намазана със сиренето, разпределете краставичките, които покрийте с майонезата.
След това е ред на шунката, отново крема сирене, заравнете повърхността и поръсете със сламките от репички. Напръскайте с лимонов сок и приберете салатата на студено за 4-5 часа.
Украсете по избор и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕГЕНЕРИРАЩ СЕРУМ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ 30 мл.
ЕВТЕРПА КРАСТАВИЧНО ТОАЛЕТНО МЛЯКО 200 мл
МАЙ ОРГАНИКА ОЛИО ЗА ИНТЕНЗИВНО ПОЧЕРНЯВАНЕ 50 мл
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Репички – хранителна стойност и полезни свойства
- Салата от маслини и лук
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Салата от пресни краставици със сварени яйца, кашкавал и майонеза
- Салата от цвекло с майонеза, чесън и орехи
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
Коментари към Салата от репички с шунка, краставици и чесън