Пълнени чушки с картофи и яйца

Необходими продукти:
2 сладки червени чушки за пълнене
4 средни картофа
1 глава лук
2 скилидки чесън
4 яйца
3-4 пера зелен лук
3 супени лъжици зехтин
сол, черен пипер на вкус
листа зелена салата
Начин на приготвяне:
Измийте чушките, разрежете ги на две части по дължина и почистете от семената. Подправете всяка половинка със сол и черен пипер, напръскайте със зехтин.
Подредете ги в тава и изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 15 минути.
Обелете чесъна и лука, нарежете ги ситно. Картофите също обелете, тях на режете на тънки кръгчета, които изпържете до полуготовност, като разбърквате.
Извадете чушките от фурната, напълнете ги с картофи и върнете да се пекат още 20 минути. След това чукнете по едно яйце във всяка половинка и отново сложете във фурната, този път за 5-10 минути (зависи от желаната готовност на яйцата).
Преди да поднесете ястието, сложете върху листа зелена салата, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и поръсете с нарязан зелен лук.
Добър апетит!
Снимка: kitchenmag.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени чушки с боб, гъби и пилешко
- Пълнени чушки с шунка, гъби и моцарела
- Пълнени чушки с кълцано месо и гъби в сос
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Пълнени чушки халапеньо с бекон и сирена
- Пълнени чушки с кайма и ориз
- Панирани пълнени чушки с картофи, бекон и топено сирене
- Пълнени чушки с ориз и гъби в доматен сос
- Пълнени чушки с леща и зеленчуци
Коментари към Пълнени чушки с картофи и яйца