Пълнени чушки с картофи и яйца
Необходими продукти:
2 сладки червени чушки за пълнене
4 средни картофа
1 глава лук
2 скилидки чесън
4 яйца
3-4 пера зелен лук
3 супени лъжици зехтин
сол, черен пипер на вкус
листа зелена салата
Начин на приготвяне:
Измийте чушките, разрежете ги на две части по дължина и почистете от семената. Подправете всяка половинка със сол и черен пипер, напръскайте със зехтин.
Подредете ги в тава и изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 15 минути.
Обелете чесъна и лука, нарежете ги ситно. Картофите също обелете, тях на режете на тънки кръгчета, които изпържете до полуготовност, като разбърквате.
Извадете чушките от фурната, напълнете ги с картофи и върнете да се пекат още 20 минути. След това чукнете по едно яйце във всяка половинка и отново сложете във фурната, този път за 5-10 минути (зависи от желаната готовност на яйцата).
Преди да поднесете ястието, сложете върху листа зелена салата, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и поръсете с нарязан зелен лук.
Добър апетит!
Снимка: kitchenmag.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
- Пълнени сушени чушки с боб и праз лук
- Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди
- Пълнени чушки с леща и зеленчуци
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Пълнени чушки в сметанов сос с лук
- Пълнени чушки с ориз, доматен сос и балсамов оцет
- Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови
Коментари към Пълнени чушки с картофи и яйца