Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Пълнен шаран със сос Велюте

Пълнен шаран със сос Велюте

от 21 яну 2013г.
Пълнен шаран със сос Велюте - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

800 грама шаран

150 грама филе от костур

1 глава лук

40 грама бял хляб

1 морков

1 яйце

4 с. л. олио

бял пипер и сол на вкус

За бульона:

1 морков

1 глава лук

1 с. л. захар

2-4 зърна карамфил

5 зърна черен пипер

2 дафинови листа

сол на вкус

магданоз, копър – 1-2 стръка

За соса:

20 грама масло

20 грама брашно

40 мл бяло вино

250 мл рибен бульон

Начин на приготвяне:

Изчистете шарана, отстранявайки люспите и вътрешностите му и го разрежете от страната на корема. След това внимателно и с остър нож филетирайте рибата. Местата, където кожата се свързва с перките, отрежете с ножица. Прекъснете гръбнака в областта на главата и опашката като се стараете да не повредите връзката на кожата с тези части. Отделете останалото месо по гръбнака, а самия него оставете – ще ви трябва за бульона.

Нарежете лука на ситно, а моркова настържете. Половината от лука запържете заедно с моркова в олио. Отделеното месо, филето от костур и сместа от морков и лук смелете с помощта на блендер. Добавете накиснатия във вода и намачкан хляб, сол и бял пипер на вкус, останалата част ситно нарязан суров лук, яйцето. Омесете добре каймата до получаването на еднородна смес.

Напълнете шарана с каймата като придадете вид на цяла риба. Сложете я в съд за печене с капак, прибавете гръбнака, моркова и лука, нарязани на едри парчета, зърната карамфил и черен пипер, дафиновите листа, захарта и зелените подправки. Налейте вода, колкото да се покрие шарана, посолете. Затворете съда с капака и сложете във фурната. Оставете да се готви 1 час и 20 минути при 180 градуса.

Оставете готовия шаран да се охлади в бульона.

Приготвяне на соса:

Разтопете маслото в тиган, добавете брашното и пържете, бъркайки непрекъснато до получаване на лек розов цвят. След това прибавете бульона, който се получи при приготвянето на рибата и бялото вино. Оставете да ври 10 минути на слаб огън.

Нарежете шарана на парчета, украсете със зелена салата, резени лимон и маслини. Сервирайте със соса!

Да ви е сладко!

Още по темата:
  • Хрупкави хлебни рулца с рибена плънка и сос песто Хрупкави хлебни рулца с рибена плънка и сос песто
  • Рулца от пушена сьомга със сос тартар Рулца от пушена сьомга със сос тартар
  • Сарми с боб и кайма в зеленчуков сос Сарми с боб и кайма в зеленчуков сос
  • Канелони със спанак и рикота в сос Канелони със спанак и рикота в сос
5.0/5 3 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв.

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв.

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
7.95лв.

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл

АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
16.70лв.

АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г

Нов
АРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
16.70лв.

АРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г

Нов
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
8.20лв.

СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл

Коментари към Пълнен шаран със сос Велюте

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пълнен шаран със сос Велюте
    www.framar.bg 
    на 18 June 2025 в 18:38
    Коментирайте "Пълнен шаран със сос Велюте"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от риба и морски продукти
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
  • Как да приготвите перфектната риба на скара
  • Сос Бъфало
  • Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
  • Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
  • Филе от риба на тиган с масло и билки
  • Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
  • Как да се грижите ефективно за златната си рибка
  • Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Натравяне с риба и сирене

преди 2246 дни, 20 часа и 26 мин.

Вредно ли е да се яде риба с мляко?

преди 2750 дни, 22 часа и 24 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 5 дни, 2 часа и 21 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 5 дни, 9 часа и 22 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 9 дни, 1 час и 39 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 10 дни, 1 час и 5 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица) Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

от 22 фев 2024г. Прочети повече
Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти

Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти

от 03 окт 2023г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СНБ ГУАВА СКРАБ С ХИМАЛАЙСКА СОЛ ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО 300 мл

КОЗМЕТИЧЕН ВАЗЕЛИН 30 мл ДЖАНКАР

ОРАЛЕН ДУШ B.WELL УСТНА ХИГИЕНА TH-917 64057

АДАПТЕР ЗА ЕЛ.АПАРАТ B WELL TH-75 64038

АДАПТЕР ЗА ЕЛ.АПАРАТ B WELL MED-51 64037

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТРАМАДОЛ КОМБО таблетки 37.5 мг / 325 мг * 20 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 14:32:12

АГНЕС таблетки * 60 ФОРТЕКС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 14:28:07

ТРАМАДОЛ КОМБО таблетки 37.5 мг / 325 мг * 20 СТАДА

Коментар на: Ния от 18 юни 2025г. в 14:21:04

АГНЕС таблетки * 60 ФОРТЕКС

Коментар на: Яна от 18 юни 2025г. в 12:44:04

КВАМАТЕЛ табетки 40 мг * 14

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 11:27:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival