Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Пълнен шаран със сос Велюте

Пълнен шаран със сос Велюте

от 21 яну 2013г.
Пълнен шаран със сос Велюте - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

800 грама шаран

150 грама филе от костур

1 глава лук

40 грама бял хляб

1 морков

1 яйце

4 с. л. олио

бял пипер и сол на вкус

За бульона:

1 морков

1 глава лук

1 с. л. захар

2-4 зърна карамфил

5 зърна черен пипер

2 дафинови листа

сол на вкус

магданоз, копър – 1-2 стръка

За соса:

20 грама масло

20 грама брашно

40 мл бяло вино

250 мл рибен бульон

Начин на приготвяне:

Изчистете шарана, отстранявайки люспите и вътрешностите му и го разрежете от страната на корема. След това внимателно и с остър нож филетирайте рибата. Местата, където кожата се свързва с перките, отрежете с ножица. Прекъснете гръбнака в областта на главата и опашката като се стараете да не повредите връзката на кожата с тези части. Отделете останалото месо по гръбнака, а самия него оставете – ще ви трябва за бульона.

Нарежете лука на ситно, а моркова настържете. Половината от лука запържете заедно с моркова в олио. Отделеното месо, филето от костур и сместа от морков и лук смелете с помощта на блендер. Добавете накиснатия във вода и намачкан хляб, сол и бял пипер на вкус, останалата част ситно нарязан суров лук, яйцето. Омесете добре каймата до получаването на еднородна смес.

Напълнете шарана с каймата като придадете вид на цяла риба. Сложете я в съд за печене с капак, прибавете гръбнака, моркова и лука, нарязани на едри парчета, зърната карамфил и черен пипер, дафиновите листа, захарта и зелените подправки. Налейте вода, колкото да се покрие шарана, посолете. Затворете съда с капака и сложете във фурната. Оставете да се готви 1 час и 20 минути при 180 градуса.

Оставете готовия шаран да се охлади в бульона.

Приготвяне на соса:

Разтопете маслото в тиган, добавете брашното и пържете, бъркайки непрекъснато до получаване на лек розов цвят. След това прибавете бульона, който се получи при приготвянето на рибата и бялото вино. Оставете да ври 10 минути на слаб огън.

Нарежете шарана на парчета, украсете със зелена салата, резени лимон и маслини. Сервирайте със соса!

Да ви е сладко!

Още по темата:
  • Хрупкави хлебни рулца с рибена плънка и сос песто Хрупкави хлебни рулца с рибена плънка и сос песто
  • Рулца от пушена сьомга със сос тартар Рулца от пушена сьомга със сос тартар
  • Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
  • Сарми с боб и кайма в зеленчуков сос Сарми с боб и кайма в зеленчуков сос
5.0/5 3 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл

АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
19.96лв. 16.97лв. / 8.68 €

АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г

ПРОМО
АРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
16.70лв. 14.20лв. / 7.26 €

АРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г

ПРОМО
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
12.00лв. / 6.14 €

ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г

Коментари към Пълнен шаран със сос Велюте

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пълнен шаран със сос Велюте
    www.framar.bg 
    на 18 December 2025 в 18:28
    Коментирайте "Пълнен шаран със сос Велюте"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от риба и морски продукти
  • Как да изчистим шаран бързо и лесно
  • Рецепти за пълнен шаран с ориз и гъби
  • Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
  • Пържен шаран с чеснов сос
  • Рецепти за пълнен шаран с домати и лук на фурна
  • Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
  • Как да приготвите перфектната риба на скара
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Сос Бъфало
  • Пълнен шаран с орехи в тесто
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Терапия намалява значително риска от рецидив при рак на гърдатаТерапия намалява значително риска от рецидив при рак на гърдата

Терапия намалява значително риска от рецидив при рак на гърдата

от 18 дек 2025г.Прочети повече
Билки и билкови рецепти при простудни заболяванияБилки и билкови рецепти при простудни заболявания

Билки и билкови рецепти при простудни заболявания

от 18 дек 2025г.Прочети повече
Рискът от разивитие на Алцхаймер се увеличава при затлъстяванеРискът от разивитие на Алцхаймер се увеличава при затлъстяване

Рискът от разивитие на Алцхаймер се увеличава при затлъстяване

от 18 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 8 дни, 5 часа и 28 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 48 дни, 7 часа и 24 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица) Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

от 22 фев 2024г. Прочети повече
Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти

Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти

от 03 окт 2023г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

РУЖА И ЕВКАЛИПТ пастили * 90 SANCT BERNHARD

ПРОТЕИНОВ БАР МАКС ШОКО МУС 75 г * 12 FITSPO

ПРОТЕИНОВ БАР МАКС БИСКВИТА И КРЕМ 75 г * 12 FITSPO

ФИБРИ ФЮЖЪН ДЕЙЛИ капсули * 150 NATURE'S WAY

БИОНИКЕ TRIDERM INTIMATE pH 5.5 ОСВЕЖАВАЩ ИНТИМЕН ГЕЛ 500 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АУЛИН гранули за перорална суспензия 100 мг * 9

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 16:35:39

АУЛИН гранули за перорална суспензия 100 мг * 9

Коментар на: Мира Радева от 18 дек 2025г. в 16:02:01

СОТАХЕКСАЛ таблетки 80 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 15:46:00

ТРИПТОЗИН таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 15:45:11

КСИЗАЛ таблетки 5 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 15:44:36
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival