Портокалов флан
Необходими продукти:
- 8 яйца (4 яйца + 4 жълтъка)
- 1 1/4 чаени чаша захар
- 2 чаени чаши прясно изцеден портокалов сок
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при температура от 180 градуса.
В малка тенджера изсипете 3/4 чаена чаша от захарта и затоплете на среден огън, като бъркате непрекъснато, докато сладките кристалчета се разтопят и се превърнат в тъмен течен карамел (около 3 минути).
Подмажете подходящи формички с олио и в тях веднага разпределете карамела.
Разделете 4 от яйцата на жълтъци и белтъци, ще са ви необходими само жълтъците. Разбийте ги с миксер заедно с другите 4 яйца (тях не разделяйте) и останалата захар. След около минута започнете да наливате портокаловия сок по малко, за да може да се съедини добре с яйчената комбинация. Постарайте се да не се образува много пяна.
Разпределете портокаловата течност в подготвените купички, които подредете в тава. В нея налейте вода, чието количеството да достига 3/4 от височината на съда.
Остава да изпечете десерта в загрятата фурна за около 40-45 минути.
Когато се охлади, обърнете върху плоска чиния и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: vsyasol.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Див портокал помага при болки в ставите
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
- E150(a) Карамел обикновен
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Обикновен маслен крем
- Чийзкейк в чашка
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
Коментари към Портокалов флан