Портокалов кисел

Необходими продукти:
4 портокала
1 супена лъжица нишесте
600 милилитра пречистена вода
3-4 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Обелете портокалите, изцедете сока им, а месестата част поставете на котлона и варете в продължение на 5 минути. След това прибавете захарта и нека сместа се приготвя, докато сладките кристалчета се разтопят. Прецедете.
Разтворете нишестето в сока от цитрусите, бъркайте до еднородност. Добавете при сиропа, вливайки тънка струя и бъркайте непрекъснато, за да не се образуват бучки.
Нека всичко се вари 3 минути и разпределете кисела в подходящи чаши или купички.
Поднесете охладен.
Десертът може да приготвите с всякакви цитруси и изобщо плодове, главното е да съобразите използваното количество захар според сладостта им.
Добър апетит!
Снимка: priyatnogo-appetita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Обикновен маслен крем
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Чийзкейк в чашка
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Червен портокал, Кървав портокал
- Портокалово реване с грис
- Кокосови кремчета с чиа, смокини и мюсли
- Десерт с чиа и прясно мляко
Коментари към Портокалов кисел