Портокалов кисел
Необходими продукти:
4 портокала
1 супена лъжица нишесте
600 милилитра пречистена вода
3-4 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Обелете портокалите, изцедете сока им, а месестата част поставете на котлона и варете в продължение на 5 минути. След това прибавете захарта и нека сместа се приготвя, докато сладките кристалчета се разтопят. Прецедете.
Разтворете нишестето в сока от цитрусите, бъркайте до еднородност. Добавете при сиропа, вливайки тънка струя и бъркайте непрекъснато, за да не се образуват бучки.
Нека всичко се вари 3 минути и разпределете кисела в подходящи чаши или купички.
Поднесете охладен.
Десертът може да приготвите с всякакви цитруси и изобщо плодове, главното е да съобразите използваното количество захар според сладостта им.
Добър апетит!
Снимка: priyatnogo-appetita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА С МЛЯКО 190 г
ГЛЮКОЗА 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С БАНАНИ И ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Червен портокал, Кървав портокал
- Облекчете кашлицата със сол и портокал
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Как да си направим 9 литра домашен сок от 4 портокала?
Коментари към Портокалов кисел