Портокалов кисел

Необходими продукти:
4 портокала
1 супена лъжица нишесте
600 милилитра пречистена вода
3-4 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Обелете портокалите, изцедете сока им, а месестата част поставете на котлона и варете в продължение на 5 минути. След това прибавете захарта и нека сместа се приготвя, докато сладките кристалчета се разтопят. Прецедете.
Разтворете нишестето в сока от цитрусите, бъркайте до еднородност. Добавете при сиропа, вливайки тънка струя и бъркайте непрекъснато, за да не се образуват бучки.
Нека всичко се вари 3 минути и разпределете кисела в подходящи чаши или купички.
Поднесете охладен.
Десертът може да приготвите с всякакви цитруси и изобщо плодове, главното е да съобразите използваното количество захар според сладостта им.
Добър апетит!
Снимка: priyatnogo-appetita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Крем с кафе
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Ягодово руло
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Портокалово реване с грис
- Облекчете кашлицата със сол и портокал
- Див портокал помага при болки в ставите
- Шоколадови бомбички с мус от ягоди
- Ябълков крем брюле с канела
- Индийски сиропиран десерт Джалеби
Коментари към Портокалов кисел