Портокалов кисел
Необходими продукти:
4 портокала
1 супена лъжица нишесте
600 милилитра пречистена вода
3-4 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Обелете портокалите, изцедете сока им, а месестата част поставете на котлона и варете в продължение на 5 минути. След това прибавете захарта и нека сместа се приготвя, докато сладките кристалчета се разтопят. Прецедете.
Разтворете нишестето в сока от цитрусите, бъркайте до еднородност. Добавете при сиропа, вливайки тънка струя и бъркайте непрекъснато, за да не се образуват бучки.
Нека всичко се вари 3 минути и разпределете кисела в подходящи чаши или купички.
Поднесете охладен.
Десертът може да приготвите с всякакви цитруси и изобщо плодове, главното е да съобразите използваното количество захар според сладостта им.
Добър апетит!
Снимка: priyatnogo-appetita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С БАНАНИ И ОРИЗ 190 г
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЗОЯ СУШЕНИ ЗРЕЛИ БАНАНИ прах 200 г
ГЛЮКОЗА прах 75 г ГАЛЕН ФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Див портокал помага при болки в ставите
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Облекчете кашлицата със сол и портокал
- Ябълков сладкиш с грис
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
Коментари към Портокалов кисел