Портокалов кисел

Необходими продукти:
4 портокала
1 супена лъжица нишесте
600 милилитра пречистена вода
3-4 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Обелете портокалите, изцедете сока им, а месестата част поставете на котлона и варете в продължение на 5 минути. След това прибавете захарта и нека сместа се приготвя, докато сладките кристалчета се разтопят. Прецедете.
Разтворете нишестето в сока от цитрусите, бъркайте до еднородност. Добавете при сиропа, вливайки тънка струя и бъркайте непрекъснато, за да не се образуват бучки.
Нека всичко се вари 3 минути и разпределете кисела в подходящи чаши или купички.
Поднесете охладен.
Десертът може да приготвите с всякакви цитруси и изобщо плодове, главното е да съобразите използваното количество захар според сладостта им.
Добър апетит!
Снимка: priyatnogo-appetita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Чийзкейк в чашка
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Турски кадаиф с шамфъстък
- Желиран десерт от извара с праскови
- Реване
- Карамелизирани банани с орехи и портокалов сос с ром
- Див портокал помага при болки в ставите
- Домашен портокалов сок (4 литра от 2 портокала)
Коментари към Портокалов кисел