Плодова пита
Необходими продукти
За тестото:
125 г маргарин
1 яйце
60 г захар
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. ч. брашно
За плънката:
1 голяма узряла ябълка
1 голяма узряла круша (или две малки)
4 узрели сливи
2 с. л. захар
За поръсване:
3 с. л. студено масло
1 пак. ванилова захар
2 с. л. захар
6 с. л. брашно
Начин на приготвяне:
Смесете маргарина със захарта, добавете яйцето, бакпулвера, брашното и замесете тесто. Ако е необходимо, сложете още брашно, увийте във фолио и сложете в хладилника за 1 час.
За поръсване. В купа смесете маслото, брашното, двата вида захар и разтрийте с ръце, за да се получат трохи. Приберете и тях в хладилника.
Загрейте фурната до 200 градуса, застелете тава с хартия за печене. Разточете тестото на правоъгълен пласт с дебелина не повече от тази на пръст, надупчете цялата повърхност с вилица и изпечете блата за 10 минути.
През това време пригответе плънката. Почистете плодовете от семена и костилки, нарежете ги на малки кубчета, сложете ги в купа и ги смесете със захарта.
Извадете блата от фурната и равномерно разпределете плънката върху него. След това поръсете с получените "трохи". Сложете питата във фурната да се пече в продължение на 20 минути. Оставете да изстине в тавата (около 30 минути) и нарежете на квадрати.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ГАСТРО * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХЕЛИКС СУПЕР ФУУД 150 гр.
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ТЪНКИ И СЛАБИ КОСИ С КОФЕИН И ГОДЖИ БЕРИ 250 мл.
КИДИ ВИТ желирани бонбони * 70
БАНАН СПРЕЙ-ДРАЙ НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Коледен венец
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Цветни рулца от тортила питки
- Брауни с орехи
- Канелени сладки с мед
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
Коментари към Плодова пита