Пилешки хапки с кашкавал и орехи
Необходими продукти:
300 грама пилешки гърди
200 грама кашкавал или сирене по избор
шепа орехови ядки (може други)
чесън по желание
майонеза или друг сос по избор
копър или други зелени подправки
маслини за украса
Начин на приготвяне:
Сварете пилешкото в подсолена вода за 15-20 минути, след което нарежете на ситно. Кашкавала настържете с помощта на ситно ренде, зелените подправки накълцайте, а чесъна намачкайте.
Смесете в подходящ съд така подготвените продукти и добавете майонеза или друг сос по ваш избор.
Разбъркайте и от получената комбинация оформете малки топчета, които оваляйте в смлените ядки.
Украсете ядките с парченца маслини, зелени подправки и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: vkusnyblog.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Пилешко филе в млечен сос с лимон и каперси
- Пилешко филе с мед и горчица
Коментари към Пилешки хапки с кашкавал и орехи