Ориз с домати, гъби и кашкавал

Необходими продукти:
1,5 чаена чаша ориз
3 чаени чаши месен или гъбен бульон
15 пресни гъби
3 - 4 домата
100 грама масло
4 супени лъжици настърган кашкавал
1 - 2 супени лъжици нарязан магданоз
сладка царевица по желание
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете гъбите, сложете ги във вряща подсолена вода за 20 - 25 минути, докато омекнат. След това ги отцедете от водата и нарежете на сламки. Ако желаете, може да използвате бульона.
Измийте ориза и го изсипете в горещия месен или гъбен бульон. Сложете половината от маслото и нека оризът се свари.
Доматите попарете с вряща вода и обелете ципите им. Месестата част нарежете на кубчета и изпържете в останалото масло.
Изсипете ориза в гювечета, добавете гъбите, доматите, сложете сол на вкус и разбъркайте всичко добре. Затворете съдовете с капаци и подредете в тава с малко вода, за да не прегори оризът. След това поставете във фурната и нека се приготвя в продължение на 20 минути.
Поръсете готовата вкуснотия с настърган кашкавал, нарязан магданоз и поднесете ястието горещо. Отделно може да предложите доматен сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕВЕРТА таблетки * 30 НЕОФАРМ
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
БИОФИЧИНА ТОСКАНА СЕРУМ ЗА КОСА ПРОТИВ ЗАПЛИТАНЕ 60 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Домат
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
Коментари към Ориз с домати, гъби и кашкавал