Ориз с гъби и чесън
Необходими продукти:
1 чаена чаша ориз басмати
3 глави лук
2 моркова
6 печурки
малко бели сушени гъби
чесън на вкус
подправки на вкус
олио
вода
Начин на приготвяне:
Измийте ориза и го залейте с вода. Сложете на силен котлон в съд без капак. Когато кипне, намалете огъня до минимум, затворете съда с капак и оставете ориза да се свари до готовност. През това време изпържете в олио нарязания на ситно лук, гъбите и настърганите моркови, добавяйки ги последователно в реда, в който са изброени. Накрая сложете чесъна и подправките, добавете сварения ориз. Задушете под капак всичко в продължение на 15 минути.
Остава само да поднесете по оригинален начин тази страхотна гарнитура.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
ЛАКТАНА БИО БЕЗМЛЕЧНА КАША С ОРИЗ И БАНАН от 4 месец 175 г
МАТИСЪН МАГНЕЗИЙ (ЦИТРАТ, МАЛАТ) капсули * 120 MT2327
ХАЯ ЛАБС КОЕНЗИМ Q10 60 мг + ЧЕРВЕН ОРИЗ 600 мг капсули * 60
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ С ОРИЗ И МЛЯКО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Оризови спагети
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
Коментари към Ориз с гъби и чесън