Ориз с гъби и чесън

Необходими продукти:
1 чаена чаша ориз басмати
3 глави лук
2 моркова
6 печурки
малко бели сушени гъби
чесън на вкус
подправки на вкус
олио
вода
Начин на приготвяне:
Измийте ориза и го залейте с вода. Сложете на силен котлон в съд без капак. Когато кипне, намалете огъня до минимум, затворете съда с капак и оставете ориза да се свари до готовност. През това време изпържете в олио нарязания на ситно лук, гъбите и настърганите моркови, добавяйки ги последователно в реда, в който са изброени. Накрая сложете чесъна и подправките, добавете сварения ориз. Задушете под капак всичко в продължение на 15 минути.
Остава само да поднесете по оригинален начин тази страхотна гарнитура.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
ОРИЗОВО НИШЕСТЕ 400 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ДЖОРДЖ ПОЧИСТВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ 24/7 SILVER 50 мл
Безплатна доставка за България!МАТИСЪН МАГНЕЗИЙ (ЦИТРАТ, МАЛАТ) капсули * 120
ДЮКРЕ ХИДРОЗИС КОНТРОЛ РОЛ ОН ПРОТИВ ИЗПОТЯВАНЕ ЗА ПОДМИШНИЦИ 40 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Горска челядинка
- Ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Сапунка
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Как да си приготвите оризово брашно?
Коментари към Ориз с гъби и чесън