Ориз с гъби и чесън
Необходими продукти:
1 чаена чаша ориз басмати
3 глави лук
2 моркова
6 печурки
малко бели сушени гъби
чесън на вкус
подправки на вкус
олио
вода
Начин на приготвяне:
Измийте ориза и го залейте с вода. Сложете на силен котлон в съд без капак. Когато кипне, намалете огъня до минимум, затворете съда с капак и оставете ориза да се свари до готовност. През това време изпържете в олио нарязания на ситно лук, гъбите и настърганите моркови, добавяйки ги последователно в реда, в който са изброени. Накрая сложете чесъна и подправките, добавете сварения ориз. Задушете под капак всичко в продължение на 15 минути.
Остава само да поднесете по оригинален начин тази страхотна гарнитура.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РИЪЛИ ХЕЛТИ КОРДИЦЕПС капсули * 60
ЯНГ ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 300 мл.
ОЛ НУТРИШЪН ВЕГАН ГРАХОВ ПРОТЕИН 500 г
НУКС СЪН ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН С НИСКО НИВО НА ЗАЩИТА SPF10 150 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ МУЛТИБАЛАНС ОКОЛООЧЕН ГЕЛ-КРЕМ 15 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Гъби портобело
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Оризови спагети
- Пържени гъби със сметана и лук
Коментари към Ориз с гъби и чесън