Вегетариански пържен ориз с гъби

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 120 грама гъби шийтаке (само шапчиците)
- 1 супена лъжица олио от сусам
- 170 грама листа кейл
- 2 скилидки чесън, намачкани
- 4 чаени чаши сварен ориз
- 2 разбити яйца
- 2 супени лъжици соев сос
- 1 чаена лъжица чили сос срирача
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в тиган и изпържете гъбите, докато станат златисти - около 3-4 минути. Прехвърлете ги в чиния.
В същия тиган сложете сусамовото олио и сгответе накъсаните листа кейл за 3 минути. Прибавете чесъна, а минута по-късно ориза. Разбъркайте и прибавете яйцата, сгответе ги до готовност при непрекъснато бъркане.
Сложете гъбите, соевия и лютивия сосове.
Поднесете ястието топло.
Източник:
womansday.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
БИОХЕРБА МАЙТАКЕ, ШИЙТАКЕ И РЕЙШИ КОМПЛЕКС + ЖЕЛЯЗО * 100
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
БИОКЕЪР КОМПЛЕКС ИМУНИТЕТ капсули * 60
ФАРМОНА МАЙ БИО УСПОКОЯВАЩ ДУШ ГЕЛ С ГЪБИ ШИЙТАКЕ 500 мл
ВЕГАВЕРО АШВАГАНДА + ЦИНК + ВИТАМИН C капсули * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Как да варим ориза
- Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео
- Оризовите трици пречат на образуването на съсиреци
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
Коментари към Вегетариански пържен ориз с гъби