Вегетариански пържен ориз с гъби

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 120 грама гъби шийтаке (само шапчиците)
- 1 супена лъжица олио от сусам
- 170 грама листа кейл
- 2 скилидки чесън, намачкани
- 4 чаени чаши сварен ориз
- 2 разбити яйца
- 2 супени лъжици соев сос
- 1 чаена лъжица чили сос срирача
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в тиган и изпържете гъбите, докато станат златисти - около 3-4 минути. Прехвърлете ги в чиния.
В същия тиган сложете сусамовото олио и сгответе накъсаните листа кейл за 3 минути. Прибавете чесъна, а минута по-късно ориза. Разбъркайте и прибавете яйцата, сгответе ги до готовност при непрекъснато бъркане.
Сложете гъбите, соевия и лютивия сосове.
Поднесете ястието топло.
Източник:
womansday.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР РЕЙШИ ШИЙТАКЕ МEЙТАКЕ капсули * 50
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ШИЙТАКЕ 50 мл
БИОХЕРБА ШИЙТАКЕ ЕКСТРАКТ капсули 310 мг. * 100
ВЕГАВЕРО ШИЙТАКЕ ЕКСТРАКТ капсули * 120
НовШИЙТАКЕ капсули * 60 SPN
МИКОДЕФ капсули 600 мг * 60
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Ливадна виолетка
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Гъби портобело
- Ориз
- Ориз с телешка кайма и зеленчуци на тиган
- Сапунка
Коментари към Вегетариански пържен ориз с гъби