Вегетариански пържен ориз с гъби

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 120 грама гъби шийтаке (само шапчиците)
- 1 супена лъжица олио от сусам
- 170 грама листа кейл
- 2 скилидки чесън, намачкани
- 4 чаени чаши сварен ориз
- 2 разбити яйца
- 2 супени лъжици соев сос
- 1 чаена лъжица чили сос срирача
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в тиган и изпържете гъбите, докато станат златисти - около 3-4 минути. Прехвърлете ги в чиния.
В същия тиган сложете сусамовото олио и сгответе накъсаните листа кейл за 3 минути. Прибавете чесъна, а минута по-късно ориза. Разбъркайте и прибавете яйцата, сгответе ги до готовност при непрекъснато бъркане.
Сложете гъбите, соевия и лютивия сосове.
Поднесете ястието топло.
Източник:
womansday.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НОРМАЦЕЛ ПРОТЕКТ капсули * 60
АЛЕРДЖИ КОМПЛЕКС капсули * 60 DOCTOR NATURE
ИМУН пудра 88 г NATURE'S WAY
ГРЕВИЯ АНСС 1500 мг капсули * 60
ПРОМОБИОНИКЕ DEFENCE SKINERGY РЕАКТИВИРАЩ БАЛСАМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
МАТИСЪН КОМПЛЕКС ГЪБИ прах 100 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Гъби портобело
- Млечна оризова каша
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Мляко с ориз
- Гъби на фурна с лук и кашкавал
- Печени гъби с мащерка и чесън
- Пържен ориз с кашу, зеленчуци и бамбук
- Ориз с домати и кайма
- Гъбено песто с орехи и пармезан
- Оризово-шоколадов десерт с извара, мед и стафиди
Коментари към Вегетариански пържен ориз с гъби