Вегетариански пържен ориз с гъби
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 120 грама гъби шийтаке (само шапчиците)
- 1 супена лъжица олио от сусам
- 170 грама листа кейл
- 2 скилидки чесън, намачкани
- 4 чаени чаши сварен ориз
- 2 разбити яйца
- 2 супени лъжици соев сос
- 1 чаена лъжица чили сос срирача
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в тиган и изпържете гъбите, докато станат златисти - около 3-4 минути. Прехвърлете ги в чиния.
В същия тиган сложете сусамовото олио и сгответе накъсаните листа кейл за 3 минути. Прибавете чесъна, а минута по-късно ориза. Разбъркайте и прибавете яйцата, сгответе ги до готовност при непрекъснато бъркане.
Сложете гъбите, соевия и лютивия сосове.
Поднесете ястието топло.
Източник:
womansday.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЖЕЛАТИНА капсули 330 мг * 80 ХЕРБАМЕДИКА
БИОВИТАЛ ОНКОСЪПОРТ таблетки * 90
ШИЙТАКЕ капсули * 60 SPN
ШИЙТАКЕ И МАЙТАКЕ капсули 250 мг * 60 NATURE'S WAY
ЗОЯ БИО ШИЙТАКЕ ГЪБИ прах 125 г
ВИТАЛЕРС ШИЙТАКЕ капсули 400 мг * 60
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Полската сърнела
- Ливаден пачи крак
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Вегетариански пържен ориз с гъби