Задушен ориз с домати и гъби

Необходими продукти:
250 грама гъби
1 голяма глава лук
1 чаена чаша дългозърнест ориз
4 домата
500 милилитра вода
сол и подправки на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го изпържете в олио на среден огън до омекване (около 5 минути).
Гъбите нарежете на плочки, прибавете към лука и нека и те се приготвят в продължение на 5 минути.
След това в съда изсипете и измития ориз, разбърквайте около минута.
Сложете настърганите домати заедно със сока. Налейте водата и оставете сместа да заври. Когато това стане, намалете температурата до минимум и нека ястието се задушава при затворен капак до готовност на ориза.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ГРИЙН ФАРМАСИ ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ С МАСЛИНА И ОРИЗОВО МЛЯКО 500 мл
МИША ШИЙТ МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ОРИЗ
ХАРУХАРУ УОНДЪР КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРЕН ОРИЗ 90 мл
СУЛФОРАФАН капсули 20 мг * 120 DOUBLE WOOD
ПРОМОЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Ливадна виолетка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Гъби портобело
- Сапунка
- Ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
Коментари към Задушен ориз с домати и гъби