Задушен ориз с домати и гъби

Необходими продукти:
250 грама гъби
1 голяма глава лук
1 чаена чаша дългозърнест ориз
4 домата
500 милилитра вода
сол и подправки на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го изпържете в олио на среден огън до омекване (около 5 минути).
Гъбите нарежете на плочки, прибавете към лука и нека и те се приготвят в продължение на 5 минути.
След това в съда изсипете и измития ориз, разбърквайте около минута.
Сложете настърганите домати заедно със сока. Налейте водата и оставете сместа да заври. Когато това стане, намалете температурата до минимум и нека ястието се задушава при затворен капак до готовност на ориза.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ГРИЙН ФАРМАСИ ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ С МАСЛИНА И ОРИЗОВО МЛЯКО 500 мл
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧЕН ОРИЗ 250 г
МИЛВА УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ОРИЗОВА ВОДА 200 мл
ДЮКРЕ ХИДРОЗИС КОНТРОЛ РОЛ ОН ПРОТИВ ИЗПОТЯВАНЕ ЗА ПОДМИШНИЦИ 40 мл
ПРОМОНОВАЛАК RICE AR 0-36 месеца 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Огретен от тиквички с ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Пържени гъби със сметана и лук
- Ориз с лук и масло
- Седемдневна оризова диета
- Оризът ще е по-малко калоричен, ако се изстудява след готвене
- Свинско с гъби в сметана
Коментари към Задушен ориз с домати и гъби