Задушен ориз с домати и гъби

Необходими продукти:
250 грама гъби
1 голяма глава лук
1 чаена чаша дългозърнест ориз
4 домата
500 милилитра вода
сол и подправки на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го изпържете в олио на среден огън до омекване (около 5 минути).
Гъбите нарежете на плочки, прибавете към лука и нека и те се приготвят в продължение на 5 минути.
След това в съда изсипете и измития ориз, разбърквайте около минута.
Сложете настърганите домати заедно със сока. Налейте водата и оставете сместа да заври. Когато това стане, намалете температурата до минимум и нека ястието се задушава при затворен капак до готовност на ориза.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ГРИЙН ФАРМАСИ ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ С МАСЛИНА И ОРИЗОВО МЛЯКО 500 мл
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧЕН ОРИЗ 250 г
ОРИЗОВО БРАШНО 500 г БОДПИЕ
ЛЮКСЕОЛ ШАМПОАН ЗА ДО 35% ПО-ПЛЪТНА И ОБЕМНА КОСА 200 мл
Нов ПРОМОДЮКРЕ ХИДРОЗИС КОНТРОЛ РОЛ ОН ПРОТИВ ИЗПОТЯВАНЕ ЗА ПОДМИШНИЦИ 40 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Как да варим ориза
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео
- Оризовите трици пречат на образуването на съсиреци
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
Коментари към Задушен ориз с домати и гъби