Млечен пудинг с шоколад и орехи

Необходими продукти:
1 литър прясно мляко
4 жълтъка
5 супени лъжици картофено нишесте
3 чаени лъжици желатин
4 супени лъжици захар
ванилия
настърган шоколад и орехови ядки за поръсване
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с гореща вода и оставете да набъбне. Разбийте леко жълтъците и към тях добавете нишестето, 100 милилитра от млякото, разбъркайте хубаво с тел за разбиване на яйца, за да не се образуват бучки. Налейте останалото мляко в тенджера, сложете захарта, ванилията и поставете на слаб огън, докато настъпи моментът на завиране, но не допускайте да заври. Тогава прибавете желатина и бъркайте до разтварянето му. След това влейте на тънка струя нишестето с жълтъците и бъркайте енергично в продължение на 2 минути. Изключете котлона и оставете сместа да изстива. Когато това стане, разпределете крема в подходящи чаши или купи, покрийте ги с фолио и приберете в хладилника за 2 - 3 часа.
Поръсете готовия пудинг с настърган шоколад. Може да използвате кокосови стърготини, ядки или друго, каквото предпочитате.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехи - ползи и вреди
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Черен орех
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Майчиното мляко съдържа около 700 различни видове бактерии
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
Коментари към Млечен пудинг с шоколад и орехи