Мини палачинки с цветни шоколадови пръчици

Необходими продукти:
- 310 грама самонабухващо брашно
- 1/4 чаена лъжичка сода за хляб
- 40 грама пудра захар
- 375 милилитра пълномаслено прясно мляко
- 2 яйца, леко разбити
- 140 грама цветни шоколадови пръчици
- масло за тигана
За гарниране:
- пресни плодове
- кленов сироп или мед
Начин на приготвяне:
- Пресейте брашното и содата в голяма купа.
- Добавете захарта и разбъркайте.
- Прибавете прясното мляко и яйцата, разбъркайте и оставете палачинковото тесто да си почине в продължение на 10 минути.
- Разтопете малко масло в голям тиган с незалепващо покритие на умерен огън.
- Добавете шоколадовите пръчици непосредствено преди печенето, тъй като в противен случай цветовете ще се размият.
- Изсипете 1/4 чаена чаша от тестото в тигана и оформете мини палачинка. Печете 2-3 наведнъж, в зависимост от големината на съда.
- Печете до златисто кафяв цвят от двете страни. Повторете с останалото тесто.
- Поднесете цветните палачинки топли, гарнирани с пресни сезонни плодове, кленов сироп, мед или друго по избор.
Да ви е сладко!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Палачинките на баба
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Брауни с шоколад и ягоди
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Студено мляко с шоколад
- Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
Коментари към Мини палачинки с цветни шоколадови пръчици