Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Класическа рецепта за чабата

Класическа рецепта за чабата

от 19 фев 2016г.
Класическа рецепта за чабата - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 чаена лъжичка суха мая
  • 76 грама топло прясно мляко
  • 285 грама вода със стайна температура
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 500 грама бига, втасвала 12 часа
  • 500 грама брашно
  • 1 супена лъжица сол
  • брашно за омесване
  • царевично брашно за поръсване

Начин на приготвяне:

  • В голяма купа смесете маята с прясното мляко. Разбъркайте и оставете да престои около 10 минути.
  • Добавете водата, зехтина и бига и разбъркайте добре.
  • Прибавете брашното и солта и разбъркайте с приставките за брашно за 2-3 минути на ниска скорост, след което за 2-3 минути на средно висока скорост.
  • Омесете меко тесто върху чиста набрашнена повърхност, добавяйки брашно, колкото е необходимо.
  • Прехвърлете тестото в намаслена купа, покрийте с найлоново фолио и го оставете да втаса за около 1 час, докато удвои размера си.
  • Разделете го на 4 равни части и ги разточете върху набрашнена повърхност.
  • Използвайте пръстите си, за да оформите правоъгълници и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене и поръсена с царевично брашно.
  • Енергично потупайте тестото с пръсти, за да не се надигне прекалено. Покрийте с влажна кърпа и оставете да си почине около 1,5-2 часа.
  • Загрейте фурната до 220 градуса и поставете тавата по средата.
  • Печете хляба в продължение на 20-25 минути, като през първите 10 минути от печенето напръскайте дъното на фурната с вода 3 пъти, за да се образува обилна пара.
  • Прехвърлете самуните чабата върху решетка, за да се охладят.

Приятен апетит!

Още по темата:
  • Сиренки Сиренки
  • Солени пръчици Солени пръчици
  • Кремчета от диня с кокос и заквасена сметана Кремчета от диня с кокос и заквасена сметана
  • Веганско сирене от кашу със закваска от пшенични кълнове Веганско сирене от кашу със закваска от пшенични кълнове
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЗАКВАСКА БОЛГАРИ саше * 7 СЕЛУР ФАРМА
12.30лв.

ЗАКВАСКА БОЛГАРИ саше * 7 СЕЛУР ФАРМА

ВОЛКАНО УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНО ПРОБИОТИЧНО КИСЕЛО МЛЯКО
57.40лв.

ВОЛКАНО УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНО ПРОБИОТИЧНО КИСЕЛО МЛЯКО

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + КОЕНЗИМ Q10 капсули * 120
76.50лв.

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + КОЕНЗИМ Q10 капсули * 120

БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИНИ таблетки * 500 SANCT BERNHARD
57.40лв.

БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИНИ таблетки * 500 SANCT BERNHARD

КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
77.00лв.

КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60

ХРАНИТЕЛНА МАЯ ЛЮСПИ 100 г БИОНИА
8.50лв.

ХРАНИТЕЛНА МАЯ ЛЮСПИ 100 г БИОНИА

Коментари към Класическа рецепта за чабата

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Класическа рецепта за чабата
    www.framar.bg 
    на 16 June 2025 в 20:37
    Коментирайте "Класическа рецепта за чабата"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
  • Тутманик
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Хрупкави домашни солети
  • За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
  • Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
  • Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
  • Как правилно да замразим различните видове тесто
  • Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готови смеси за домашен хляб. Кои са добри?

преди 2006 дни, 9 часа и 48 мин.

Кой хляб е по-полезен за децата - пълнозърнест или бял?

преди 2295 дни, 9 часа и 56 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 3 дни, 4 часа и 21 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 3 дни, 11 часа и 22 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 7 дни, 3 часа и 39 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 8 дни, 3 часа и 4 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

от 10 юни 2025г. Прочети повече
10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия

10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия

от 09 фев 2024г. Прочети повече
Да разбием заблудите - хляба Да разбием заблудите - хляба

Да разбием заблудите - хляба

от 28 юни 2022г. Прочети повече
 В Киргизстан почитат паметта на мъртвите със свещен пържен хляб  В Киргизстан почитат паметта на мъртвите със свещен пържен хляб

В Киргизстан почитат паметта на мъртвите със свещен пържен хляб

от 08 ное 2017г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕНАП H таблетки * 20 KRKA

ДЕТСКИ АПАРАТ ЗА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ HS-20C

ПАРАКИТО РЕПЕЛЕНТНА ГРИВНА ПРОТИВ КОМАРИ ЗА ВЪЗРАСТНИ + РЕПЕЛЕНТНИ ТАБЛЕТКИ * 2

ВИТАМИКС ВИТА МЕЧЕТА желирани * 60 ФОРТЕКС

МИША MAGIC CUSHION COVER LASTING ФОН ДЬО ТЕН №25 15 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЦИПРАЛЕКС таблетки 10 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:07:17

ТАМИФЛУ капсули 75 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:06:38

НАЗОПАС капки за нос 0.25 мг / мл 10 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:05:34

БИЗОР таблетки 5 мг * 30 ЧАЙКАФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:03:48

РЕСПИВАКС таблетки 50 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:02:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival