Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Класическа рецепта за чабата

Класическа рецепта за чабата

от 19 фев 2016г.
Класическа рецепта за чабата - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 чаена лъжичка суха мая
  • 76 грама топло прясно мляко
  • 285 грама вода със стайна температура
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 500 грама бига, втасвала 12 часа
  • 500 грама брашно
  • 1 супена лъжица сол
  • брашно за омесване
  • царевично брашно за поръсване

Начин на приготвяне:

  • В голяма купа смесете маята с прясното мляко. Разбъркайте и оставете да престои около 10 минути.
  • Добавете водата, зехтина и бига и разбъркайте добре.
  • Прибавете брашното и солта и разбъркайте с приставките за брашно за 2-3 минути на ниска скорост, след което за 2-3 минути на средно висока скорост.
  • Омесете меко тесто върху чиста набрашнена повърхност, добавяйки брашно, колкото е необходимо.
  • Прехвърлете тестото в намаслена купа, покрийте с найлоново фолио и го оставете да втаса за около 1 час, докато удвои размера си.
  • Разделете го на 4 равни части и ги разточете върху набрашнена повърхност.
  • Използвайте пръстите си, за да оформите правоъгълници и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене и поръсена с царевично брашно.
  • Енергично потупайте тестото с пръсти, за да не се надигне прекалено. Покрийте с влажна кърпа и оставете да си почине около 1,5-2 часа.
  • Загрейте фурната до 220 градуса и поставете тавата по средата.
  • Печете хляба в продължение на 20-25 минути, като през първите 10 минути от печенето напръскайте дъното на фурната с вода 3 пъти, за да се образува обилна пара.
  • Прехвърлете самуните чабата върху решетка, за да се охладят.

Приятен апетит!

Още по темата:
  • Сиренки Сиренки
  • Солени пръчици Солени пръчици
  • Кремчета от диня с кокос и заквасена сметана Кремчета от диня с кокос и заквасена сметана
  • Веганско сирене от кашу със закваска от пшенични кълнове Веганско сирене от кашу със закваска от пшенични кълнове
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЗАКВАСКА БОЛГАРИ саше * 7 СЕЛУР ФАРМА
12.42лв. / 6.35 €

ЗАКВАСКА БОЛГАРИ саше * 7 СЕЛУР ФАРМА

ВОЛКАНО УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНО ПРОБИОТИЧНО КИСЕЛО МЛЯКО
57.40лв. / 29.35 €

ВОЛКАНО УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНО ПРОБИОТИЧНО КИСЕЛО МЛЯКО

МАТИСЪН БИО ХРАНИТЕЛНА МАЯ С ВИТАМИНИ B прах 60 г
20.55лв. / 10.51 €

МАТИСЪН БИО ХРАНИТЕЛНА МАЯ С ВИТАМИНИ B прах 60 г

БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИНИ таблетки * 500 SANCT BERNHARD
57.40лв. / 29.35 €

БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИНИ таблетки * 500 SANCT BERNHARD

КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
77.00лв. / 39.37 €

КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60

ХРАНИТЕЛНА МАЯ ЛЮСПИ 100 г БИОНИА
8.50лв. / 4.35 €

ХРАНИТЕЛНА МАЯ ЛЮСПИ 100 г БИОНИА

Коментари към Класическа рецепта за чабата

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Класическа рецепта за чабата
    www.framar.bg 
    на 19 October 2025 в 04:01
    Коментирайте "Класическа рецепта за чабата"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
  • Тутманик
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Хрупкави домашни солети
  • Ябълкова пита с кисело мляко
  • 22 интересни факта за хляба
  • Как правилно да замразим различните видове тесто
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Транзиторен синовитТранзиторен синовит

Транзиторен синовит

от 18 окт 2025г.Прочети повече
Синдром на спящата красавицаСиндром на спящата красавица

Синдром на спящата красавица

от 17 окт 2025г.Прочети повече
Хиляди британци съдят Johnson & Johnson заради азбест в бебешка пудраХиляди британци съдят Johnson & Johnson заради азбест в бебешка пудра

Хиляди британци съдят Johnson & Johnson заради азбест в бебешка пудра

от 17 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Олайф - хранителни добавки и козметика от Италия

преди 1 дни, 12 часа и 58 мин.

Истини и митове за лъчелечението - говорят специалистите на КОЦ – Пловдив

преди 3 дни, 19 часа и 30 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се променя нагласата ви спрямо безопасността на ваксините?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас

Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас

от 10 юли 2025г. Прочети повече
Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

от 10 юни 2025г. Прочети повече
10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия

10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия

от 09 фев 2024г. Прочети повече
Да разбием заблудите - хляба Да разбием заблудите - хляба

Да разбием заблудите - хляба

от 28 юни 2022г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НУРОФЕН ЕКСПРЕС ФОРТЕ капсули 400 мг * 30

БИОХЕРБА ЧАЙ ФИЛТЪР МАТОЧИНА * 20

ПЮРОЛИГО ТИРОИД КОМПЛЕКС йонизиран разтвор 500 мл

ОСТРОВИТ МАГНЕЗИЕВ ЦИТРАТ прах 200 г НЕОВКУСЕН

НУТРИМ ПРО ГОЛД 90 КЛАСИК 1000 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХЕКЛА ЛАВА D30 пилули 10 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 окт 2025г. в 16:03:27

МАГНЕЗИЙ НАТУРАЛЕН МОРСКИ капсули * 30 ARO LIFE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 окт 2025г. в 16:02:49

МАГНЕЗИЙ НАТУРАЛЕН МОРСКИ капсули * 30 ARO LIFE

Коментар на: Петко Иванов от 17 окт 2025г. в 14:33:16

ТРИБУТИН таблетки 300 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 окт 2025г. в 14:32:19

ЦЕРЕБРОЛИЗИН инжекционен/инфузионен разтвор 10 мл * 5

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 окт 2025г. в 14:17:49
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival