Запечено сирене в гювече с яйца и домати

Необходими продукти:
300 грама сирене
1 - 2 домата
2 червени чушки
2 яйца
30 грама масло
черен пипер, чубрица и сол - на вкус
магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Нарежете сиренето на кубчета с размер около 2 - 2,5 см.
Попарете доматите и ги обелете, след това нарежете на малки тънки парчета.
Изпечете чушките във фурната, махнете дръжките и почистите от семената. Нарежете месестата част на тънки ивици. Вземете гювече с капак и го подмажете с масло. Сложете равен слой сирене на дъното, следва слой от доматите, подсолете, подредете чушките (да покрият изцяло доматите), поръсете със стрита чубрица и 1 чаена лъжичка пипер (сладък или лют избирате вие).
Най-отгоре настържете маслото с помощта на нож или го разтопете и полейте продуктите с него. Може изобщо да не солите, ако сиренето е солено
Поставете гювечето във фурната при 220 градуса и нека ястието се приготвя в продължение на 20 минути, тъй като ще е необходимо и известно време фурната да загрее и да се затопли съда.
Извадете от фурната, в отделен съд чукнете две яйца и ги изсипете върху сиренето и зеленчуците.
Върнете обратно във фурната и запечете, докато белтъкът побелее (яйцето трябва да остане леко течно).
Готовото ястие поръсете с нарязан магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Запечено сирене в гювече с яйца и домати