Великденски курабийки със стафиди и канела

Необходими продукти:
125 грама захар
2 жълтъка
1 белтък
2 супени лъжици масло
кората на 1 портокал
200 грама брашно
стафиди или сушени вишни
1 чаена лъжица смляна канела
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото със захарта до получаването на светложълт цвят. Разбивайки добавете жълтъците. След това изсипете настърганата портокалова кора и разбъркайте. Измийте стафидите/вишните с гореща вода, нарежете ги и прибавете към сместа. Изсипете брашното, канелата и замесете еднородно еластично тесто. Разточете го върху посипана с брашно повърхност, дебелината на пласта да бъде около 0,5 см. С помощта на подходящи формички изрежете различни фигурки, които подредете в тава, подмазана с олио. Повърхността им намажете с белтъка. Загрейте фурната до 180 градуса и изпечете курабийките до златисто (около 15 минути).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК МАКС МЪЖ * 20 БЧК
ГОЛД МАКС БЛУ капсули * 5
ВИРУМИН ГЛЮКО ФИЛТЪР * 120
ХЕРБАЛКАН ВЕНОХЕРБ тинктура 50 мл
МАКЕДА БОТАНИКС КОМПЛЕКТ ЗА АРОМАТЕРАПИЯ STAY SAFE SET
НЕИСС БОДИ ЕКСПЕРТ АНТИЦЕЛУЛИТНО МАСЛО 125 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Отслабване с мед и канела
- Полезни свойства на канелата
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Канелено дърво, Канела
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Канелено масло
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Канелата оглави класацията на най-полезните съставки
- Лимонови понички
- Направете си маска от мед и канела за изсветляване на косата
Коментари към Великденски курабийки със стафиди и канела