Арабски кюфтета с кедрови ядки

Необходими продукти:
800 грама говеждо месо (или кайма)
300 грама пшеница (смляна)
100 грама кедрови ядки
2 супени лъжици масло
1 супена лъжица олио
лук
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Смелете месото или използвайте готова говежда кайма, разделете на две части. В едната добавете смляната пшеница и половината от нарязания на ситно лук, овкусете със сол, пипер и отново размесете с ръце. Останалото количество кайма изпържете в маслото заедно с останалия лук, добавете кедровите ядки. От първата смес направете топки, в средата на които сложете от пържената кайма. Оформете кюфтета, "затваряйки" плънката със суровата смес. Изпържете ги в нагорещено олио до образуване на апетитна коричка.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Доматени кюфтенца с Фета и джоджен
- Кюфтета в лучен сос на фурна
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Гъбени кюфтета с овесени ядки
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Яхния с картофи, кюфтенца и ориз
Коментари към Арабски кюфтета с кедрови ядки