Шоколадова глазура за торта
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша масло, омекотено
- 1 чаена чаша неподсладено какао
- 5 чаени чаши пудра захар
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 2 чаени лъжици екстракт от ванилия
- 1/2 чаена лъжичка еспресо на прах
Начин на приготвяне:
- Разбийте маслото и какаото в голяма купа до получаването на гладка кремообразна смес.
- Постепенно добавете захарта и млякото, като спазвате следната последователност - 1 чаена чаша захар, 1 супена лъжица мляко и така, докато свършат.
- След всяко добавяне разбивайте с миксер на висока скорост около 1 минута.
- Прибавете ванилията и кафето и разбъркайте добре.
- Ако глазурата ви изглежда твърде суха, добавете още прясно мляко - по 1 супена лъжица, докато постигнете желаната консистенция.
- Ако кремът е твърде рядък, добавете захар - по 1 супена лъжица, докато постигнете желаната консистенция
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
НАЙ-ПРЕКРАСНОТО МАГАЗИНЧЕ ЗА ШОКОЛАД В ПАРИЖ - ДЖЕНИ КОЛГАН - СИЕЛА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
НЕЙЧЪРС ФАЙНЕСТ ШОКОЛАДОВА ГРАНОЛА 320 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Домашни шоколадови пуканки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с бисквити и карамел
- Пица с шоколад
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Ограничаване на консумацията на шоколад
Коментари към Шоколадова глазура за торта